ΕΛΛΑΔΑ

Το προφίλ του «Δράκου» της Πάρου

Το προφίλ του «Δράκου» της Πάρου

Ένα «σεμνό και καλότροπο παιδί» ο 21 χρόνων Αλί είναι τελικά ο «Δράκος της Χρυσής Ακτής» στην Πάρο, όπως προέκυψε μετά από πολυήμερες έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. και τη διασταύρωση του DNA του.

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη στον Ανακριτή, έλαβε ο 21χρονος Πακιστανός πριν λίγο. Μέχρι τότε θα κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Σύρου.

Στην σύλληψη του έφτασαν οι Αρχές μετά από μια γιγαντιαία επιχείρηση ενώ μεγάλη συμβολή στην εξιχνίαση είχε και η κινητοποίηση των πολιτών. Λίγες μέρες μετά την βάναυση και απάνθρωπη επίθεση στην 15χρονη Μυρτώ, οι δεκάδες καταθέσεις που δόθηκαν στους Αστυνομικούς «έδειχναν» από την πρώτη στιγμή έναν Πακιστανό με λευκό παντελόνι που περπατούσε λίγο πριν την επίθεση, σε κοντινή απόσταση με την κοπέλα.

Η ξαφνική φυγή του από το νησί μόλις διαπίστωσε την έκταση που πήρε η υπόθεση, τον μετέτρεψαν σε υπ'αριθμόν 1 ύποπτο. Η ΕΛ.ΑΣ. είχε πληροφορίες ότι όταν ερχόταν στην Αθήνα έμενε στο σπίτι ενός φίλου του στη Νέα Φιλαδέλφεια ή στη Νέα Χαλκηδόνα. Τελικά, σε ένα από τα δύο σπίτια, οι αστυνομικοί βρήκαν και συνέλαβαν τον αλλοδαπό, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο να είχε συνεργό.

Τον χειμώνα διέμενε στην περιοχή της Μάρπησσας και έμενε στο ίδιο σπίτι με έναν Πακιστανό πρώην αστυνομικό. Λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό της 15χρονης έσπευσε να αναχωρήσει για Αθήνα.

Σύμφωνα με «Το Βήμα», κάτοικοι της Πάρου τον περιγράφουν ως ένα «ψηλό, σωματώδες παιδί που φερόταν ιδιαίτερα ευγενικά». Οπως χαρακτηριστικά έλεγαν, «πολλοί ντόπιοι τού είχαν τέτοια εμπιστοσύνη, που του έδιναν και τα κλειδιά του σπιτιού τους».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εργοδότης του δήλωνε στους αστυνομικούς τη βεβαιότητά του ότι «δεν έχει καμία σχέση με την εγκληματική ενέργεια».

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής που σάρωναν τις τελευταίες ημέρες την Πάρο έχουν πλέον συγκεντρώσει τρεις κρίσιμες μαρτυρίες για όσα συνέβησαν το απόγευμα της Κυριακής 22 Ιουλίου με την άγρια κακοποίηση της 15χρονης σε ένα από τα πιο τουριστικά μέρη του νησιού.

Οι αξιωματικοί είχαν συγκεντρώσει περισσότερες από 60 καταθέσεις και έχουν λάβει περίπου 20 δείγματα DNA υπόπτων. Σε δύο περιπτώσεις υπήρξε άρνηση ιδιωτών να δώσουν δείγματα DNA στους αστυνομικούς.

Διαβάστε περισσότερα:

Οικογένεια 15χρονης: Ευχαριστούμε όλους τους Έλληνες!

Σχεδίαζε τη φυγή του ο «Δράκος» της Πάρου!

Στην Ασφάλεια Συρού ο 21χρονος Πακιστανός!