ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση Ξένιος Ζευς και στην ελληνική περιφέρεια!

Επιχείρηση Ξένιος Ζευς και στην ελληνική περιφέρεια!

Με επέκταση των ελέγχων και των προσαγωγών σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα εκτός Αθήνας συνεχίζεται η επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας «Ξένιος Ζευς»...

Στις 15 Αύγουστου η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 50 προσαγωγές και 11 συλλήψεις ατόμων που βρίσκονταν παράνομα στην Ελλάδα.

Συνελήφθησαν επίσης δέκα άτομα για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, ενώ έγιναν έρευνες σε 79 σπίτια παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.

Οι συλλήψεις παράνομων μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας έχουν μειωθεί κατά πολύ.

Ακόμη 68 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν την Παρασκευή κατά τη διάρκεια ελέγχων στο κέν τρο της Αθήνας στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς».

Από την έναρξη της επιχείρησης έχουν προσαχθεί συνολικά 8.692 παράνομοι μετανάστες, έχουν συλληφθεί 1.810 ενώ έχουν διενεργηθεί 105 έρευνες σε σπίτια παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.

Παράλληλα, ελέγχθηκαν 123 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά και παροχής υπηρεσιών και βεβαιώθηκαν 64 φορολογικές παραβάσεις.

Ακόμα έχουν ελεγχθεί 31 οίκοι ανοχής και έχουν συλληφθεί 67 άτομα για παραβάσεις περί ηθών.

Ομάδα ΔΙΑΣ θα περιπολεί πλέον και επίσημα στη Μεσσηνία, ύστερα από την αποδοχή της σχετικής πρότασης που είχε καταθέσει η δημοτική αρχή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ύστερα από ευρείας έκτασης αστυνομικές επιχειρήσεις που έλαβαν χώρα τόσο στη Μεσσηνία όσο και στη Λακωνία το περασμένο σαββατοκύριακο προσήχθησαν 114 άτομα ενώ έγιναν και 30 συλλήψεις.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε μεγάλο αριθμό ατόμων και οχημάτων, ενώ προσήχθησαν 79 άτομα, από τα οποία, 26 συνελήφθησαν. Από τους συλληφθέντες οι 20 είναι αλλοδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται ο ένας για παράνομη κατοχή όπλων, άλλος για καταδικαστικά έγγραφα, δύο ακόμα (πατέρας και μάνα) για εμπορία ανθρώπων, καθώς ωθούσαν τα παιδιά τους για επαιτεία και δεκαέξι αλλοδαποί, γιατί διέμεναν παράνομα στην χώρα.

Κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι (με μήκος λάμας 19 εκατοστών) και μία ξύλινη ράβδος, ενώ μεταφέρθηκαν στο Τελωνείο Καλαμάτας, πέντε Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα, υπηκόων Βουλγαρίας, για να διαπιστωθεί η νομιμότητα της κυκλοφορίας τους και της παραμονής τους στη χώρα.

Επιπλέον βεβαιώθηκαν 72 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 25 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, 3 παραβάσεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και 1 παράβαση για ελεύθερη κατασκήνωση. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.

Στη Λακωνία, στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, έγιναν έλεγχοι σε μεγάλο αριθμό ατόμων και οχημάτων, ενώ προσήχθησαν συνολικά 35 άτομα και έγιναν 4 συλλήψεις (ενός για παράνομη κατοχή όπλων, δύο για κατοχή ναρκωτικών και ενός αλλοδαπού για καταδικαστικά έγγραφα).

Μετά από το «σκούπισμα» της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη τη χώρα, πολλοί υποψήφιοι παράνομοι μετανάστες θα σκεφτούν να έρθουν στη χώρα μας...

Διαβάστε επίσης:

Ξένιος Ζευς: Συνεχίζεται η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - Κυβέρνησης!

Κωδικός «Ξένιος Ζευς»: 4.900 προσαγωγές-1.130 συλλήψεις