ΕΛΛΑΔΑ

Γερμανία: Όλο και περισσότεροι Έλληνες και Ισπανοί μετανάστες

Γερμανία: Όλο και περισσότεροι Έλληνες και Ισπανοί μετανάστες

Αύξηση σημειώνεται στο ρυθμό της μεταναστευτικής ροής από την Ισπανία και την Ελλάδα προς την Γερμανία, καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες από τις χώρες της Νότιας Ευρώπης που πλήττονται από την κρίση προσπαθούν να βρουν εργασία στον ευρωπαϊκό βορρά

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η ομοσπονδιακή υπηρεσία απασχόλησης στο Βερολίνο, περίπου 12,2% περισσότεροι Ισπανοί και 10,1% περισσότεροι Έλληνες εργάζονταν πλέον στην Γερμανία τον Ιούνιο σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά.

«Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι οι αυξήσεις αυτές συσχετίζονται με την κρίση χρέους στις συγκεκριμένες χώρες», ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Συνολικά οι Έλληνες, οι Ιταλοί, οι Πορτογάλοι και οι Ισπανοί που εργάζονται πλέον στην Γερμανία αυξήθηκαν κατά 28.000 άτομα.

Σχεδόν ο ένας στους τέσσερις ανθρώπους στην Ελλάδα και στην Ισπανία είναι άνεργος, ενώ αντίθετα το ποσοστό ανεργίας στην Γερμανία — 6,8% τον Αύγουστο — παραμένει κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την επανένωση της χώρας πριν από δύο δεκαετίες και πλέον.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το γεγονός ότι ο αριθμός των ανθρώπων που εγγράφονται και παρακολουθούν μαθήματα γερμανικών στο Ινστιτούτο Γκαίτε αυξήθηκε μέσα στο 2011, φθάνοντας σε ιστορικό ρεκόρ, με τις μεγαλύτερες αυξήσεις να καταγράφονται στην νότια και την δυτική Ευρώπη.