ΕΛΛΑΔΑ

Ξεσπούν οι πολίτες με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Ξεσπούν οι πολίτες με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Την αγανάκτηση και την απόγνωση των πολιτών για τις προβλέψεις του νέου φορολογικού νόμου κατέγραψε ο φακός του Newsbomb.gr.

Οι πολίτες υποστηρίζουν, πως για άλλη μία φορά οι φτωχοί καλούνται να πληρώσουν, το χαρακτηρίζουν άδικο, ενώ δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι του εμπορίου που κάνουν λόγο όχι για ένα φορονομοσχέδιο που δεν θα απαλλάξει το κράτος από την φοροδιαφυγή, αλλά εντελώς αντίθετα, θα προκαλέσει σοβαρές στρεβλώσεις στην αγορά και ακόμα και εκείνοι που πάντοτε ήταν τίμιοι θα αναγκαστούν να μηχανευτούν τρόπους ….να φοροδιαφύγουν!

Αυτό το οποίο βλέπουν δηλαδή οι απλοί άνθρωποι της αγοράς, δεν μπορούν να το δουν οι περισπούδαστοι οικονομολόγοι του Χάρβαρντ και του Γέϊλ που ….συμβουλεύουν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης! Οι πολίτες ακολουθούν μία απλή συλλογιστική, που λέει: «Πως είναι δυνατόν να φορολογηθείς ακριβώς στο μισό των εσόδων σου»; … «θα φουντώσει η φοροδιαφυγή και θα καταρρεύσει ολοκληρωτικά η όποια αγορά έχει μείνει». Και βέβαια, τις ίδιες και πιο σκληρές αντιδράσεις προκαλεί η επιμονή της κυβέρνησης να φορολογήσει …τα παιδιά!

Ένα κράτος που επιτίθεται στον πολίτη του και ειδικά τον πιο ευάλωτο, δεν μπορεί να προσδοκά ανάπτυξη, ούτε καν σταθερότητα. Ο κόσμος εξοργίζεται και τα αποτελέσματα αυτής της φοροκαταιγίδας είναι όχι μόνο αμφίβολο, ότι θα αποδώσουν τα έσοδα που επιθυμεί η κυβέρνηση, αλλά είναι εξίσου αμφίβολη και η διατήρηση της ….ηρεμίας στην κοινωνία!