ΕΛΛΑΔΑ

Λ. Λαυρεντιάδης: Η ζωή στη φυλακή και το άδειασμα των συνεργατών

Λ. Λαυρεντιάδης: Η ζωή στη φυλακή και το άδειασμα των συνεργατών

Δίνουν και παίρνουν τα… συντροφικά μαχαιρώματα στους κόλπους της –κατά το κατηγορητήριο- εγκληματικής ομάδας που με επικεφαλής τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη εκτέλεσε το σχέδιο των χαριστικών δανείων της Proton Bank ύψους 700 εκατομμύρια ευρώ σε εταιρείες συμφερόντων του επιχειρηματία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τα πρώην στελέχη του Δ.Σ. της τράπεζας μεθόδευσαν «την άντληση κεφαλαίων από την τράπεζα, με τη συνεργασία τρίτων –φαινομενικά άσχετων με τον ως άνω όμιλο εταιριών αποκλειστικά προς εξυπηρέτηση των ατομικών και εταιρικών συμφερόντων του Λαυρεντιάδη».

«Αρνούμαι τις κατηγορίες»

Ο επιχειρηματίας απολογούμενος στην ειδική ανακρίτρια απέφυγε να αναφερθεί στις σοβαρές κατηγορίες που αντιμετωπίζει και προτίμησε να επικεντρωθεί στα προβλήματα υγείας του.

«Αρνούμαι στο σύνολό τους τις κατηγορίες και δηλώνω αθώος. Είμαι σε εξαιρετικά δύσκολη σωματική και ψυχολογική κατάσταση εν όψει της αναπάντεχης συλλήψεώς μου και των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζω» δήλωσε ο ίδιος ενώ επανέλαβε ξανά ότι θα επιστρέψει τα χρήματα. « Δηλώνω για ακόμα μια φορά την ετοιμότητά μου και τη βούλησή μου να συνδράμω με κάθε αναγκαίο τρόπο στην επιστροφή όλων των χρηματικών ποσών που διαθέτω και που βρίσκονται στου αναφερόμενους στην από 31-7-2012 αίτησή μου λογαριασμούς, προς αποπληρωμή και τακτοποίηση δανείων που έχουν χορηγηθεί από την Proton Bank, που ανέρχονται σε περίπου 160.000.000 ευρώ, παρά την άρνησή μου τελέσεως όποιου ποινικού αδικήματος. Σας δηλώνω ότι είμαι οικογενειάρχης και έχω τρία ανήλικα παιδιά ηλικίας 6, 4,5 και 2,5 ετών» είπε.

Η ζωή στη φυλακή

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» o πρώην ισχυρός άντρας της Proton Bank περνάει τις περισσότερες ώρες της ημέρας ξαπλωμένος και σηκώνεται για να υποδεχθεί τους δικηγόρους του, οι οποίοι τον βλέπουν κατά μόνας, αφού σε αυτή τη φάση εμφανίζεται να έχουν μοιραστεί σε δυο κλιμάκια με μάλλον προβληματικέ σχέσεις μεταξύ τους. Ο επιχειρηματίας λόγων των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί και βασίζεται στη βοήθεια των συγκρατούμενών του. Το κελί του το μοιράζεται με τους επιχειρηματίες Λάκη Γαβαλά και Γ. Σαχπατζίδη ( κατηγορούμενος για την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου) και έναν ακόμη νεαρό κρατούμενο.

Οι συνεργάτες

Οι τρεις πρώην συνεργάτες του επιχειρηματία υποστήριξαν μεταξύ άλλων στις απολογίες τους ότι εξαπατήθηκαν και ενέκριναν σε συντομότατο διάστημα τη χορήγηση επισφαλών δανείων (συνολικά 701 εκατ. ευρώ) σε εταιρείες του άμεσου ή έμμεσου ενδιαφέροντος του Λ. Λαυρεντιάδη, ενώ ένας εξ αυτών, ο τέως διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, κ. Τ. Κολλίντζας, προχώρησε ακόμη περισσότερα στην απολογία του ισχυριζόμενος ότι «πιθανότατα ο Λαυρεντιάδης έδρασε με τη βοήθεια και άλλων ανθρώπων στους οποίους εγώ δεν συμπεριλαμβάνομαι»

Ο καταζητούμενος Πέτρος Κυριακίδης

Η εμπλοκή του Πέτρου Κυριακίδη στην υπόθεση Λαυρεντιάδη έρχεται μέσω της ΝΕΠ, της ανώνυμης εταιρείας εκδόσεων και εκμετάλλευσης ραδιοφωνικών σταθμών. Όπως του αποδίδεται, μαζί με τους υπόλοιπους συγκατηγορούμενούς του, «συγκροτήσατε κι ενταχθήκατε ως μέλη σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, επιδιώκοντας τη διάπραξη κακουργημάτων».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που συνέταξε η 2η ειδική ανακρίτρια, αν και η ΝΕΠ δραστηριοποιείται στην έκδοση σκανδαλοθηρικού Τύπου και περιοδικών, συμμετέχει σε τηλεοπτικό κανάλι και ραδιοφωνικό σταθμό χαμηλής ακροαματικότητας, «με συνέπεια να χαρακτηρίζεται ως μία εταιρεία μέτριας δυναμικότητας», παρ’όλα αυτά στην εν λόγω εταιρεία, καθώς και σε δύο ακόμη εταιρείες του ομίλου Π. Κυριακίδη διοχετεύθηκαν εντός 2010 και 2011 σημαντικά κεφάλαια από τις εταιρείες συμφερόντων του Λ. Λαυρεντιάδη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Real News», στο άκουσμα του ονόματος του Πέτρου Κυριακίδη, η σύζυγος του Λαυρεντιάδη, Κατερίνα Λαυρεντιδη βγάζει φωτιές καθώς θεωρεί πως το alter ego του συζύγου της είναι υπεύθυνο για τα «δεινά» που τους βρήκαν τόσο στον επιχειρηματικό τομέα όσο και στην υγεία του συζύγους της.

Ο Π. Κυριακίδης καταζητείται από την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου με ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η 2η ειδική ανακρίτρια. Οι πληροφορίες για το πού βρίσκεται είναι αντικρουόμενες. Λόγω της κυπριακής καταγωγής του κάποιοι τον θέλουν να βρίσκεται στο νησί της Αφροδίτης. Άλλες πληροφορίες τον θέλουν να έχει ζητήσει άσυλο στο Άγιον Όρος κάτι που διαψεύδουν κύκλοι του Αγίου Όρους.

Αυτό πάντως που έχει εξοργίσει τους βουλευτές είναι η καθυστέρηση στην εκτέλεση του εντάλματος που την αποδίδουν καθαρά στην σχέση του με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη.

Διαβάστε επίσης:

Κατηγορητήριο-κόλαφος για τον πρώην ισχυρό άνδρα της PROTON BANK

Μόλις 24 ώρες στον Κορυδαλλό και ο Λαυρεντιάδης ζητά να αποφυλακιστεί

Ο έκπτωτος πρίγκιπας της «PROTON BANK»

Προφυλακιστέοι τρεις συγκατηγορούμενοι του Λαυρεντιάδη

Όλοι «καρφώνουν» τον Λαυρεντιάδη!

Η φυγάδευση Κυριακίδη κλονίζει την κυβέρνηση