ΕΛΛΑΔΑ

Οι Γερμανοί αφήνουν συμπατριώτη τους να πεθάνει λόγω... αργίας!

Οι Γερμανοί αφήνουν συμπατριώτη τους να πεθάνει λόγω... αργίας!

Εδώ και μερικές μέρες ένας Γερμανός πολίτης δίνει τη μάχη για τη ζωή σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας.

Το ελληνικό δημόσιο έσπευσε προπαραμονές Χριστουγέννων να τον σώσει με πτήση C130 από την Κρήτη προς την Αθήνα. Οι ιατροί έκαναν το δικό τους χριστουγεννιάτικο θαύμα και τον κράτησαν στη ζωή. Τώρα, έχοντας ξεφύγει προσωρινά από τον άμεσο κίνδυνο, χρειάζεται αίμα, εγχείριση, αλλά και ειδική φροντίδα.

Ο ασθενής, που έχει διαρκώς στο πλευρό του την επίσης Γερμανίδα σύζυγο του, δεν διαθέτει ούτε τα μέσα ούτε τις γνώσεις, αλλά ούτε και τα χρήματα που απαιτούνται. Τι το πιο λογικό από το να αποταθεί στη Γερμανική Πρεσβεία για βοήθεια... Αφού οι Γερμανοί -κατά τον Φούχτελ- εργάζονται με τριπλή σε σχέση με τους Έλληνες αποδοτικότητα. Όντως όμως, ο συνάνθρωπος μας, αν ήταν Αμερικανός θα είχε καλύτερη τύχη. Χριστουγεννιάτικα, η σύζυγος του Γερμανού έμαθε ότι θα έπρεπε να ήταν μέλος του ADAC, της γερμανικής ΕΛΠΑ...

Με τις επιπλοκές και μετά από τις υποδείξεις Ελλήνων δημοσιογράφων απευθύνθηκε στο γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο στην ιστοσελίδα του διαθέτει επί εικοσιτετράωρη βάση τηλεφωνική γραμμή «άμεσης βοήθειας».

Πράγματι το τηλέφωνο στο Βερολίνο απαντούσε και μια ευγενική φωνή διαβεβαίωσε την απελπισμένη σύζυγο ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την σωτηρία του άντρα της. Και ως εκ θαύματος, λίγη ώρα αργότερα χτύπησε το τηλέφωνο της γυναίκας. Η πρεσβεία – ή καλύτερα ένας νευρικός υπάλληλος, προφανώς ένας από αυτούς που τόσο καιρό δεν απαντούσαν στις απανωτές κλήσεις- πήρε την απελπισμένη να την ενημερώσει ότι «θα κάνουμε το καθήκον μας, αλλά τώρα έχουμε διακοπές ως τις 4.1.2013».

Έχοντας χάσει την ηρεμία της, ζήτησε υποστήριξη σε ανταποκριτές γερμανικών μέσων ενημέρωσης, στην Αθήνα, που απευθύνθηκαν επίσης στο γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών. Και ενημερώθηκαν ως εξής: «Έχουμε γνώση για το θέμα. Κάνουμε το καθήκον μας όπως λένε οι κανόνες! Μόλις τελειώσει η άδεια, δηλαδή στις 4.1.2013 θα αναλάβουμε δράση». Με τη συμπλήρωση ότι «το τηλεφώνημα αυτό μαγνητοφωνείται»...