ΕΛΛΑΔΑ

Ανυποχώρητοι οι αγρότες – Μπλόκα σε όλη τη χώρα

Ανυποχώρητοι οι αγρότες – Μπλόκα σε όλη τη χώρα

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι παραγωγοί – Ζητούν συνάντηση με τον Α. Σαμαρά

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση κυβέρνησης και αγροτών μετά την απόφαση να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Έπειτα από την κοινή σύσκεψη που έγινε την Κυριακή στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισας, οι παραγωγοί αποφάσισαν να παραμείνουν στα μπλόκα προχωρώντας μάλιστα σε ωριαίες διακοπές της κυκλοφορίας στους δρόμους -από τις 14:00 έως τις 15:00.

Παράλληλα, οι αγρότες ζήτησαν να έχουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τους πολιτικούς αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων της Βουλής.

Οι παραγωγοί απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους αγρότες να κατέβουν στα μπλόκα, ενώ ταυτόχρονα ζητούν και από άλλους φορείς να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Τα μπλόκα

Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη οι αγρότες στήνουν μπλόκα και δηλώνοντας αποφασισμένοι να κόψουν την Ελλάδα στα δύο.

Οι παραγωγοί έχουν παρατάξει τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα :

Έβρο – Ροδόπη: Έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης.

Ημαθία: Στην κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης και Σερρών - Προμαχώνα,

Σέρρες: Στον κόμβο των Κερδυλλίων, παραπλεύρως της εθνικής οδού Σερρών- Καβάλας, και έξω από το Ροδολίβος του Δήμου Αμφιπόλεως.

Θεσσαλία: Πρόκειται για το μεγαλύτερο μπλόκο σε όλη τη χώρα. Αγρότες από Λάρισα, Καρδίτσα, Παλαμά, Βόλο, ακόμα και από Τρίκαλα, έχουν παρατάξει τα τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας. Χθες μάλιστα διέκοψαν πεζοί τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση με δυνάμεις της αστυνομίας οι οποία απώθησαν τους αγρότες κάνοντας χρήση χημικών.

Βοιωτία: Οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στη διασταύρωση του Ορχομενού.

Στους δρόμους βγαίνουν από σήμερα και οι αγρότες της Κρήτης. Οι παραγωγοί του νησιού αποφάσισαν τριήμερο κινητοποιήσεων, ενώ υπάρχουν και φωνές που εισηγούνται άνοδο των τρακτέρ τον Πειραιά.