ΕΛΛΑΔΑ

Πύργος: Θρήνος για τον χαμό 30χρονης νοσηλεύτριας

Πύργος: Θρήνος για τον χαμό 30χρονης νοσηλεύτριας

Ένα κορίτσι σαν τα κρύα τα νερά...ένα κορίτσι που «είχε πάρει τη ζωή στα χέρια της» από μικρή, αλλά....δεν πρόλαβε να τη ζήσει όπως είχε φανταστεί.

Στα 30 της χρόνια η Βασιλική από τον Πύργο άφησε την τελευταία της πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών, εκεί που νοσηλευόταν... εκεί που εργαζόταν ως νοσηλεύτρια.

Μια ξαφνική αδιαθεσία, ένα ξαφνικό καρδιολογικό πρόβλημα, στα μέσα του περασμένου Απρίλη, έβαλε τη Βασιλική εσπευσμένα στο χειρουργείο σύμφωνα με το dete.gr. Τις δέκα και πλέον ώρες αγωνίας για τους δικούς της ανθρώπους, που περίμεναν έξω από το χειρουργείο, διαδέχτηκαν τα ευχάριστα νέα των γιατρών ότι η εγχείρηση πήγε καλά. Η νεαρή κοπέλα μπήκε στην Εντατική αλλά...δεν μπόρεσε να βγει ποτέ. Η μετεγχειρητική της πορεία δεν ήταν η αναμενόμενη και οι επιπλοκές διαδέχονταν η μία την άλλη.

Ο οργανισμός της, με τη φροντίδα και των γιατρών, των συνεργατών της, ανέκαμπτε παρά τα προβλήματα... Η καρδιά της άντεξε, χτυπούσε δυνατά, ήθελε να ζήσει...Κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό που περνούσε, πάλευε με το θάνατο και όλοι ήλπιζαν ότι θα βγει νικήτρια...Ότι θα τα καταφέρει, θα επιστρέψει στα καθήκοντά της και θα συνεχίσει να κάνει τους δικούς της ανθρώπους, τους γονείς, τα αδέλφια, τους φίλους της, να χαμογελάσουν και πάλι.

Τελικά τα ξημερώματα του Σαββάτου η καρδιά της σταμάτησε να χτυπά... Κανείς δεν μπορεί να πει γιατί με βεβαιότητα, αφού τα ακριβή αίτια του θανάτου της, θα τα δείξει η νεκροψία-νεκροτομή που θα γίνει σήμερα στην Αθήνα. Ένα είναι βέβαιο όμως, ότι ο χρόνος σταμάτησε να χτυπά και για τους δικούς της ανθρώπους. Για την οικογένειά της που δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει αυτό το άδικο χτύπημα της μοίρας. Κι οι φίλοι της το ίδιο, έχουν γεμίσει τη σελίδα της στο facebook με λόγια αγάπης, με ευχές για «καλό ταξίδι». Το τελευταίο αντίο, όμως, αναμένεται να το πουν στη νεαρή κοπέλα αύριο Τρίτη, στην εξόδιο ακολουθία που θα ψαλεί στον Πύργο.