ΕΛΛΑΔΑ

Είσαι δικηγόρος; Ο ΟΑΕΔ σου βρίσκει δουλειά ηθοποιού!

Είσαι δικηγόρος; Ο ΟΑΕΔ σου βρίσκει δουλειά ηθοποιού!

Της Ελένης Αρλετή

Εκπλήξεις περιμένουν τους ανέργους που επισκέπτονται το site του ΟΑΕΔ για να βρουν δουλειά στο αντικέιμενό τους.

Αντιμέτωποι με ένα μπέρδεμα θα βρεθούν όσοι άνεργοι κάνουν το "λάθος" να προσπαθήσουν να υποβάλουν το βιογραφικό τους στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, επιλέγοντας εργασία με βάση το αντικείμενο των σπουδών τους.

Τι ακριβώς συμβαίνει; Ας υποθέσουμε ότι είστε άνεργος πτυχιούχος Νομικής και κάνετε μια προσπάθεια να βρείτε εάν υπάρχουν θέσεις εργασίας μέσω ΟΑΕΔ. Μπαίνετε λοιπόν στην αρχική σελίδα του Οργανισμού δηλαδή στο oaed.gr

Εκεί έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε την πλοήγησή σας στα αγγλικά ή στα ελληνικά. Υπάρχουν δύο κατηγορίες για άνεργους και για εργαζόμενους. Πηγαίνετε στην κατηγορία των ανέργων και επιλέγετε καταχώρηση του βιογραφικού σας. Εκεί θα δείτε ότι μπορείτε να δείτε μια λίστα διαθέσιμων θέσεων κατηγοριοποιημένων ανάλογα με την ειδίκευση.

Δεν είναι όμως όλα τόσα απλά όσο ακούγονται. Στην σελίδα λοιπόν με τα κατηγοριοποιημένα επαγγέλματα –που ομολογουμένως έχουν χωριστεί σε πάρα πολλές ειδικότητες- ξεκινάει η «περιπέτεια» για τον άνεργο. Είτε ο ΟΑΕΔ θέλει να προτείνει στους ανέργους να ανοίξουν λίγο το φάσμα των επαγγελματικών τους επιλογών είτε ο υπεύθυνος που έφτιαξε τη λίστα βιαζόταν. Και μάλλον συμβαίνει το δεύτερο. Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί όταν ο ενδαφερόμενος βρεί το επάγγελμα που τον ενδιαφέρει και φαίνεται ότι υπάρχει διαθέσιμη θέση μόλις κάνει κλικ στο επάγγελμα τον περιμένει η έκπληξη! Αν για παράδειγμα κάποιος κάνει κλικ στα νομικά επαγγέλματα ο ΟΑΕΔ του λέει πως υπάρχει διαθέσιμη θέση αλλά για να γίνει ηθοποιός! Αν δηλώσει ενδιαφέρον για επαγγέλματα ναυτιλίας θα του προταθεί θέση βοηθού ηλεκτρολόγου. Μάλιστα φαίνεται πως υπάρχει μεγάλη ζήτηση για βοηθούς ηλεκτρολόγου καθώς απαντάται σε πολλές κατηγορίες άσχετες φυσικά με το επάγγελμα.

Εάν τώρα σας ενδιαφέρει και είστε ειδικευμένος σε χειρωνακτικά επαγγέλματα όπως του ξυλουργού ο ΟΑΕΔ έχει άλλα σχέδια για εσάς καθώς η διαθέσιμη θέση είναι της μοδίστρας και του ζαχαροπλάστη! Με λίγη υπομονή μπορεί – αν ψάξετε ΟΛΕΣ τις κατηγορίες- να βρείτε το επάγγελμα που σας ενδιαφέρει ΑΝ φυσικά υπάρχει πράγματι διαθέσιμη θέση. Άραγε κανείς υπεύθυνος ή υπάλληλος του Υπουργείου Εργασίας δεν εκανε τον κόπο να δει αν όντως λειτουργούν σωστά τα προγράμματα που «ανέβηκαν» στην επίσημη, πολυδιαφημιζόμενη ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ που επισκέπτονται καθημερινά χιλιάδες ανεργοι νέοι;

Για να καταλάβετε ακριβώς τι συμβαίνει δείτε το βίντεο που ετοίμασε το newsbomb.gr