ΕΛΛΑΔΑ

Το εισιτήριο θα πωλείται και μέσα στα λεωφορεία

Το εισιτήριο θα πωλείται και μέσα στα λεωφορεία

Νέα σειρά μέτρων για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της λαθρεπιβίβασης και να αυξηθούν τα έσοδα στις αστικές συγκοινωνίες, προκειμένου να αποφευχθεί πιθανή αύξηση των εισιτηρίων τον ερχόμενο Οκτώβριο αναμένεται να λάβει το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον γγ Μεταφορών του υπουργείου, Νίκο Σταθόπουλο, με τις διοικήσεις των ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από πέρυσι τον Σεπτέμβριο θα συνεχιστεί, καθώς έχουν αποδώσει.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθόπουλο, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα θα μπει και το ζήτημα της ενδεχόμενης αύξησης της τιμής του εισιτηρίου.

Όπως ανάφερε ο γγ Μεταφορών σε περίπτωση αύξησης, η οποία εκτίμησε ότι θα αποφευχθεί αυτή θα είναι μικρότερη της τάξης του 25% που προβλέπει Μνημόνιο.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθόπουλο, ο στόχος που έχει τεθεί για να μην αυξηθεί η τιμή του εισιτηρίου, είναι να αυξηθούν τα έσοδα του ΟΑΣΑ σε ποσοστό 10%, που αντιστοιχεί σε 25 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό ικανοποιητικό για να μην υπάρξει αύξηση, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η είσοδος των επιβατών από την μπροστινή πόρτα

Ένα νέο μέτρο για την πάταξη της λαθρεπιβίβασης αναμένεται να εφαρμοστεί έως το τέλος Ιουνίου.

Η είσοδος των επιβατών στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα γίνεται από τη μπροστινή πόρτα του οχήματος, έτσι ώστε ο οδηγός να ελέγχει αν οι επιβάτες που μπαίνουν στο όχημα ακυρώνουν εισιτήριο.

Παράλληλα, θα πωλούνται εισιτήρια μέσα στα οχήματα από τους οδηγούς, στην τιμή του 1,50 ευρώ (αντί 1,40 για το ενιαίο ή 1,20 για το απλό εισιτήριο). Όπως εξήγησε ο γ.γ. Μεταφορών του υπουργείου, θα υπάρχει επιβάρυνση της τιμής, προκειμένου να λειτουργεί αποτρεπτικά και μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης να αγοράζονται εισιτήρια εντός του οχήματος.