ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις φωτιές σε εξέλιξη στην Αττική

Τέσσερις φωτιές σε εξέλιξη στην Αττική

Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε μετά τις 3 στην Αττική και συγκεκριμένα στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Κορωπίου ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στο Αμφιάριο Μαρκόπουλου Ωρωπού. Η πυρκαγιά στο Κορωπί καίει χαμηλή βλάστηση κοντά σε βιοτεχνίες που βρίσκονται στην περιοχή .


Η πυρκαγιά στον Ωρωπό πέρασε κοντά σε σπίτια αλλά μέχρι στιγμής στην πυροσβεστική δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Ωστόσο οι φλόγες έχουν πάρει διαστάσεις γι αυτό η τροχαίο έχει διακόψει την κυκλοφορία στους επαρχιακούς δρόμους Καπανδριτίου - Καλάμου και Μαρκοπούλου - Καλάμου και κάνει εκτροπές της κυκλοφορίας από την οδό Αγίας Ελαιούσης, από την πλατεία Καλάμου και από το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής στη θέση Ουλπέρι.

Στην περιοχή έχουν αυξηθεί οι δυνάμεις πυρόσβεσης και αυτήν την ώρα ενεργούν 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 2 τμήματα πεζοπόρων, 5 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά στην περιοχή Πευκενέας Μεγάρων αλλά σύμφωνα με την πυροσβεστική έχει περιοριστεί και δεν εμπνέει ανησυχία.

Τέλος μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στους Θρακομακεδόνες όπου επιχειρούν 30 πυροσβέστες, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.