ΕΛΛΑΔΑ

Πυροβόλησαν αστυνομικούς πίσω από τη ΓΑΔΑ

Πυροβόλησαν αστυνομικούς πίσω από τη ΓΑΔΑ

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για να εντοπιστούν οι δράστες που άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ.

Σκηνές φαρ ουέστ εκτυλίχθηκαν στις 9 παρά είκοσι το πρωί πίσω από το Αστυνομικό Μέγαρο στην οδό Κεδρηνού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προσπάθησαν να κάνουν έλεγχο σε ένα αυτοκίνητο volvo που κινείτο ύποπτα.

Εκείνο δεν σταμάτησε και οι επιβαίνοντες κατέβηκαν από το αυτοκίνητο, έβγαλαν καλάσνικοφ και άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών. Oι αστυνομικοί οι οποίοι ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν απάντησαν στα πυρά.

Ανάστατοι οι κάτοικοι βγήκαν στα μπαλκόνια να δουν τι συμβαίνει και μόλις είδαν τους πυροβολισμούς μπήκαν αμέσως μέσα στα σπίτια τους.

Το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι κακοποιοί ανήκει σε έναν Ρουμάνο οποίος δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές. Ωστόσο, σύμφωνα με την Αστυνομία για το συγκεκριμένο όχημα δεν είχε δηλωθεί κλοπή. Εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα στην οδό Αχαϊας και τώρα οι αστυνομικοί "χτενίζουν" την περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών ενώ εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα ακόμη και τη σχέση των δραστών με τον δραπέτη των Τρικάλων Μαριαν Κόλα.

Η αστυνομία και η αντιτρομοκρατική που συμμετέχει στις έρευνες εξετάζει το ενδεχόμενο το επεισόδιο να συνδέεται με τη σύλληψη ενός Αλβανού χθες στην οδό Σεβαστουπόλεως στους Αμπελόκηπους. Στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν δύο καλάσνικοφ και ένα Τοκάρεφ. Ο Αλβανός που συνελήφθη κρατείται στην ΓΑΔΑ.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Μάριος Β.