ΕΛΛΑΔΑ

Νέα λίστα διαθεσιμότητας για τον Σεπτέμβριο

Νέα λίστα διαθεσιμότητας για τον Σεπτέμβριο

Καταρτίζονται οι νέες λίστες των υπαλλήλων του Δημοσίου, οι οποίοι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας από τον Σεπτέμβριο.

Από το σύνολο των υπουργείων θα προκύψει ο αριθμός των περίπου 5.000 υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι τον Σεπτέμβριο προκειμένου να συμπληρωθεί το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας των 12.500 υπαλλήλων όπως αποφασίστηκε χτες στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, ενώ στο στόχαστρο μπαίνουν 10.200 υπάλληλοι ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου που συμμετέχει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στους υπουργούς να ολοκληρώσουν τα οργανογράμματα, αλλά και τα σχέδια στελέχωσης κεντρικών υπηρεσιών καθώς και εποπτευόμενων οργανισμών μέχρι τον Αύγουστο, οπότε και θα πρέπει να έχουν καταγραφεί οι περίπου 5.000 διαθέσιμοι υπάλληλοι οι οποίοι υπολείπονται για να ολοκληρωθεί η πρώτη ομάδα των 12.500 διαθέσιμων μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Με βάση τα σχέδια στελέχωσης, οι πλεονάζοντες υπάλληλοι ανά υπουργείο είναι:

-Παιδείας 900
-Άμυνας 600
-Προστασίας Πολίτη 712
-Ανάπτυξης 490
-Περιβάλλοντος 262
-Αγροτικής Ανάπτυξης 269
-Εργασίας 41
-Τουρισμού 170
-Ναυτιλίας 62
-Εξωτερικών 152

Αυτή ωστόσο είναι η λίστα που θα στείλει σε διαθεσιμότητα και εκτός δημοσίου μόλις τους μισούς από τους συνολικά 25.000 υπαλλήλους του Δημοσίου που απαιτεί η τρόικα.

Μετά το Σεπτέμβριο ακολουθεί ο νέος γύρος διαθεσιμότητας, ενώ η κυβέρνηση αναζητά τους τομείς απ' όπου θα προέλθουν άλλες 2.000 απολύσεις ώστε να κλείσει ο αριθμός των 4.000 απολύσεων για το τρέχον έτος.