ΕΛΛΑΔΑ

Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι λίστες διαθεσιμότητας

Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι λίστες διαθεσιμότητας

Στα χέρια της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκονται οι λίστες όλων των υπουργείων με τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Η αποστολή τους από τους αρμόδιους υπουργούς ολοκληρώθηκε χθες τα μεσάνυχτα και όπως τόνισαν στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι αρμόδιες υπηρεσίες επεξεργάζονται τα στοιχεία προκειμένου να αποφευχθούν αστοχίες.

Πρόκειται για τις λίστες, που θα συμπληρώσουν το δεύτερο «κύμα» της διαθεσιμότητας, από τις οποίες θα προκύψουν οι 8.211 «διαθέσιμοι» υπάλληλοι, σύμφωνα με τα όσα έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα.

Παράλληλα ολοκληρώνεται η διαδικασία ένταξης στην κινητικότητα των 4.219 υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να υπογράψει τις επόμενες ημέρες -πιθανότατα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας- την απόφαση που αφορά τα κριτήρια της μοριοδότησης που θα ισχύσει για την κατάρτιση των πινάκων με τη βαθμολογία των υπαλλήλων, ώστε αυτοί που θα συγκεντρώσουν τη χαμηλότερη βαθμολογία να ενταχθούν στο καθεστώς διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα βασικά κριτήρια θα είναι ο τρόπος πρόσληψης (με ΑΣΕΠ κλπ.), τα τυπικά προσόντα, τα χρόνια προϋπηρεσίας, οι τυχόν ποινές που έχουν επιβληθεί στον υπάλληλο, η υπηρεσιακή αξιολόγηση, η γλωσσομάθεια κλπ.