ΕΛΛΑΔΑ

Πύρινος εφιάλτης στην Άνδρο

Πύρινος εφιάλτης στην Άνδρο

Αγώνα δίνουν οι πυροσβέστες για να μην καούν τα σπίτια του χωριού Άνω Πιτροφός στην Άνδρο, το οποίο εκκενώθηκε με εντολή των αρχών το μεσημέρι,λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη από το απόγευμα του Σαββάτου.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν πλέον μόνο τα επίγεια μέσα της Πυροσβεστικής και ένα ελικόπτερο, καθώς τα τέσσερα αεροσκάφη που συνέδραμαν στην επιχείρηση κατάσβεσης, αποχώρησαν λίγο μετά τις 14.00 λόγω των ισχυρών ανέμων. Σημειώνεται ότι στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ.

p3

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πυροσβεστικής «τα αεροσκάφη απομακρύνθηκαν λόγω αναταράξεων».

p1

Στο σημείο επιχειρούσαν 50 πυροσβέστες με 6 οχήματα, δύο ιδιωτικά βυτιοφόρα, ένα ελικόπτερο. Λόγω της ανεξέλεγκτης κατάστασης στην Άνδρο έφτασε και ένα ακόμα πυροσβεστικό όχημα με πέντε επιπλέον πυροσβέστες από την Τήνο ενώ στη μάχη της πυρκαγιάς μπήκαν και 11 πυροσβέστες από την Αθήνα και άλλοι 10 από τη Σύρο.

p2

Σύμφωνα με το androssimera.blogspot.gr, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στην κορυφογραμμή της Βουρκωτής, ανάμεσα στις περιοχές Μελιό και Βασιλικό και οφείλεται σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες σε εμπρησμό.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης έσπευσαν από το βράδυ του Σαββάτου πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής και των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο, με αποτέλεσμα το πρωί το μέτωπο να έχει επεκταθεί.

Δείτε εικόνες από το πύρινο μέτωπο στο βίντεο του plektani.gr:

Διαβάστε επίσης:

Στις «φλόγες» η Εύβοια: Μεγάλες πυρκαγιές σε Παρθένι και Στύρα

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Εύβοια και Αττική