ΕΛΛΑΔΑ

Καρέ-καρέ η ληστεία στο Βελεστίνο με «άρωμα» τρομοκρατίας

Καρέ-καρέ η ληστεία στο Βελεστίνο με «άρωμα» τρομοκρατίας

Στο φως τη δημοσιότητας φέρνει η Ελληνική Αστυνομία, έπειτα από σχετική Διάταξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου, βιντεοληπτικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα καταγραφής υποκαταστήματος τράπεζας στο Βελεστίνο Μαγνησίας, στην οποία το μεσημέρι της 14.08.2013 έλαβε χώρα ληστεία.

Υπενθυμίζεται ότι τότε, πέντε άγνωστοι δράστες πήγαν στο τραπεζικό υποκατάστημα, όπου οι τέσσερις από αυτούς εισήλθαν στο εσωτερικό του και με την απειλή όπλων (πιστολιών), αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 317.420 ευρώ. Παράλληλα, ο πέμπτος δράστης, ο οποίος είχε το ρόλο του «τσιλιαδόρου», τους ανέμενε εξωτερικά του υποκαταστήματος και επιβαίνοντες σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διέφυγαν όλοι μαζί μετά τη ληστεία. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο και ολοσχερώς καμένο λίγη ώρα αργότερα στη θέση «Άγιος Μηνάς» Δ.Δ. του χωριού Χλόης Βελεστίνου.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που χειρίζεται την υπόθεση εξετάζει το ενδεχόμενα τα χήματα που εκλάπησαν να χρησιμοποιήθηκαν για το ταμείο τρομοκρατικής οργάνωσης.

Η δημοσιοποίηση του υλικού αυτού αποσκοπεί στην ενδελεχή διερεύνηση των ερευνώμενων πράξεων, στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των αδικημάτων που διαπράχθηκαν.

ASTYNOMIA3

Παρακαλούνται όσοι πολίτες γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικό με το περιεχόμενο του βιντεοληπτικού υλικού και τα πρόσωπα που συμμετείχαν στη ληστεία, μπορούν να επικοινωνούν με τις παρακάτω υπηρεσίες:

  • στον τ/φ αριθμό 24210 76957 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, η οποία διενεργεί την προανάκριση
  • στον τ/φ αριθμό 210 6411 111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής
  • στους τ/φ αριθμούς 170, 1014, 1964 (και στο email ctu@hellenicpolice.gr) της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Διαβάστε επίσης:

Ανθρωποκυνηγητό της ΕΛΑΣ για τους ληστές του Βελεστίνου

Ληστεία στην Εθνική Τράπεζα Βελεστίνου