ΕΛΛΑΔΑ

Σάλος στα Χανιά: Δωρεάν παιδικό εισιτήριο «μόνο για Ελληνες»!

Σάλος στα Χανιά: Δωρεάν παιδικό εισιτήριο «μόνο για Ελληνες»!

Οδηγός ΚΤΕΛ φέρεται να είπε σε τουρίστρια ότι τα μικρά παιδιά δεν πληρώνουν μόνο αν είναι «ελληνάκια, όχι τουριστάκια», προκαλώντας τις αντιδράσεις άλλων επιβατών.

Το πρωτοφανές περιστατικό παραθέτει το flashnews, καθώς συντάκτριά του ήταν και η ίδια επιβάτης στο συγκεκριμένο λεωφορείο, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Καλύβες-Χανιά στην Κρήτη, το πρωί της Κυριακής.

Οπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ, οικογένεια από τη Ρωσία επιβιβάστηκε στο συγκεκριμένο ΚΤΕΛ. Ο άνδρας με τα δύο μικρά παιδιά μπήκαν πρώτοι και τελευταία η σύζυγος, η οποία και ρώτησε στα αγγλικά τον οδηγό εάν πληρώνουν και τα παιδιά εισιτήριο.

Ο οδηγός έδειξε να μην καταλαβαίνει και επιτακτικά της ζήτησε να πληρώσει και να καθίσει, οπότε η επιβάτης (και δημοσιογράφος) του μετέφρασε την ερώτηση και ο οδηγός εξέπληξε τους πάντες απαντώντας: «μέχρι 5 ετών δεν πληρώνουν αλλά αυτό ισχύει μόνο για τα ελληνάκια όχι για τα τουριστάκια».

Η Ρωσίδα δεν αντελήφθη την απάντηση και προχώρησε στη θέση της, αλλά ο διάλογος συνεχίστηκε με την επιβάτη, που ζήτησε να μάθει γιατί δεν ισχύει η έκπτωση για τους τουρίστες, για να εισπράξει ως απάντηση το ότι «να πας να ρωτήσεις τον Πρωθυπουργό. Ο νόμος είναι ελληνικός και ισχύει για τα Ελληνάκια»...

Την Δευτέρα έγινε καταγγελία στα ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου, εκ μέρους των οποίων ο προϊστάμενος προσωπικού κ.Παπουτσάκης διαβεβαίωσε ότι «δεν ισχύει καμία διαφοροποίηση, ο κατάλογος είναι κοινός για όλους, μέχρι 5 ετών δεν πληρώνουν εισιτήριο, από 6 και πάνω πληρώνουν ολόκληρο εισιτήριο», ενώ υποστήριξε ότι τον Μάρτιο έγιναν σεμινάρια στους οδηγούς τόσο για τους κανόνες που θα πρέπει να ακολουθούν, συμπεριλαμβανομένου και κανόνων συμπεριφοράς, απέναντι στους επιβάτες όσο και μαθήματα αγγλικών για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της τουριστικής περιόδου...