ΕΛΛΑΔΑ

«Ξαφνικός θάνατος» για 1.165 Ολοήμερα σχολεία

«Ξαφνικός θάνατος» για 1.165 Ολοήμερα σχολεία

Διαψεύδει η εγκύκλιος του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τις διαβεβαιώσεις για σημειακά κενά στα ολοήμερα σχολεία.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι διευθυντές των δημοτικών σχολείων καλούνται να μην υπολογίσουν δάσκαλο για τα δημοτικά που λειτουργούν με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα και να υπολογίσουν μόνον έναν δάσκαλο για τα υπόλοιπα.

Αυτό σημαίνει ότι σε 1.165 σχολεία ΕΑΕΠ δεν θα λειτουργήσει ουσιαστικά ολοήμερο πρόγραμμα, βυθίζοντας σε απόγνωση χιλιάδες οικογένειες που δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους μέχρι να γυρίσουν από τη δουλειά τους.

Σύμφωνα με καθημερινή εφημερίδα, η εγκύκλιος αναφέρει ότι «προκειμένου να στελεχωθούν τα δημοτικά σχολεία για την έναρξη του σχολικού έτους 2013-2014, με το αναγκαίο προσωπικό σε εκπαιδευτικούς ΠΕ70, καλούνται οι Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων της Αττικής να στελεχώσουν με το σύνολο του υπάρχοντος προσωπικού των εκπαιδευτικών ΠΕ70 τις τάξεις του Πρωινού Προγράμματος, υπολογίζοντας ότι χρειάζονται μόνο έναν ΠΕ70 για το Ολοήμερο πρόγραμμα των μη ΕΑΕΠ και κανέναν ΠΕ70 για το ολοήμερο πρόγραμμα των ΕΑΕΠ». Ο ΠΕ70 είναι ο δάσκαλος. Στη συνέχεια καλούνται «να δηλώσουν εντός της ημέρας στις οικίες Δ/νσεις Π.Ε. τα κενά σε ΠΕ70 και αντίστοιχα τις υπεραριθμίες σε ΠΕ70» λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω.

Αν υλοποιηθούν οι παραπάνω αποφάσεις, ελάχιστα θα είναι τα ολοήμερα τμήματα που θα λειτουργήσουν, ενώ οι δάσκαλοι των ολοήμερων στην ουσία χάνουν τις θέσεις τους και θα κληθούν να μετακομίσουν όπου τους στείλουν.

Διαβάστε επίσης:

«Στον αέρα» ο θεσμός των ολοήμερων σχολείων

Δείτε σε ποιες περιοχές οι εκπαιδευτικοί θα απεργήσουν

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι δάσκαλοι

Αρβανιτόπουλος: Να επιδείξουν όλοι αίσθημα ευθύνης

Η σχολική χρονιά ξεκινά με απεργίες

Με απεργίες διαρκείας προειδοποιεί η ΟΛΜΕ από τις 16 Σεπτεμβρίου

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις μετατάξεις Καθηγητών

Σ. Κεδίκογλου: Τα σχολεία δεν είναι τσιφλίκι κανενός

Υπ. Παιδείας: Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά