ΕΛΛΑΔΑ

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι δάσκαλοι

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι δάσκαλοι

Σε 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε να προχωρήσει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.

Η ΔΟΕ θα προχωρήσει επίσης σε τρίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα, από τις 11:00 έως 14:00, προκειμένου οι δάσκαλοι να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΟΛΜΕ, από κοινού με την Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας, την Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΟΑΕΔ, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλ. Εργαζομένων ΙΚΑ, και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής).

Στις 19 του μηνός θα γίνουν νέες γενικές συνελεύσεις των τοπικών ενώσεων προκειμένου να αξιολογηθεί εκ νέου η κατάσταση.

Παράλληλα, η Διδασκαλική Ομοσπονδία έχει ήδη καλέσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για αύριο Παρασκευή στην περιφέρεια εκπαίδευσης Αττικής, κατηγορώντας το υπουργείο Παιδείας ότι «πιστό σε εκτός νομιμότητας, μεθόδους, έχει αποφασίσει να κρίνει και να θέσει σε μία νέα κινητικότητα πλήθος εκπαιδευτικών, διαλύοντας ταυτόχρονα το θεσμό του ολοήμερου σχολείου».

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. «καταγγέλλει τις αντιεκπαιδευτικές μεθόδους και καλεί τους συλλόγους διδασκόντων, τα στελέχη της εκπ/σης και τα μέλη των ΠΥΣΠΕ να μην υποκύψουν στις πιέσεις και να αρνηθούν να υπολογίσουν πλεονάσματα κλείνοντας τα ολοήμερα τμήματα. Να μη συμπληρωθούν οι πίνακες που αποστέλλονται με βάση το έγγραφο του ΥΠΑΙΘ».

Η συγκέντρωση προγραμματίζεται για τις 14.00, ενώ η ΔΟΕ καλεί για ανάλογες συγκεντρώσεις σε όλες τις περιφέρειες εκπαίδευσης.

Την Τετάρτη, το διοικητικό συμβούλιο της ΔΟΕ συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος δήλωσε πρόθυμος για την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που υπάρχουν στην εκπαίδευση, αλλά με ανοιχτά τα σχολεία.

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) έχει κηρύξει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, με έναρξη από τις 16 Σεπτεμβρίου, ενώ οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (ΟΙΕΛΕ) έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία για τις 17 και 18 Σεπτεμβρίου.