ΕΛΛΑΔΑ

Ανάσα σε δανειολήπτη -Του «κούρεψαν» 88.000 ευρώ

Ανάσα σε δανειολήπτη -Του «κούρεψαν» 88.000 ευρώ

Το κούρεμα των οφειλών ενός καταναλωτή από την Καβάλα, οι οποίες ανέρχονταν σε 138.000 ευρώ, κατά 63% αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Δράμας δίνοντας έτσι οικονομική ανάσα στον συνταξιούχο δανειολήπτη.

Ο καταναλωτής είχε προσφύγει στην Ένωση Καταναλωτών Καβάλας στο τέλος του 2010, η οποία λίγους μήνες μετά κατέθεσε προς τις πιστώτριες τράπεζες του καταναλωτή πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού η οποία ωστόσο αγνοήθηκε από τα Τραπεζικά Ιδρύματα.

Ακολούθως η ΕΝ.ΚΑ. εξέδωσε πρακτικό αποτυχίας εξωδικαστικού συμβιβασμού και ο καταναλωτής με την βοήθεια εθελοντή μέλους της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας, κατέθεσε στα μέσα του 2012 στο Ειρηνοδικείο Δράμας σχετική αίτηση δικαστικής ρύθμισης των χρεών του.

Όπως αναφέρει το thrakitoday.com, το Ειρηνοδικείο Δράμας αφού εξέτασε την υπόθεση εξέδωσε την υπ. αριθμ. 55/2013 απόφασή του με την οποία ο καταναλωτής καλείται να πληρώσει μόλις 50.050 ευρώ σε βάθος 13 ετών, ενώ παράλληλα σώζεται η κύρια και μοναδική του κατοικία από την εκποίηση.

Το οικογενειακό εισόδημα του καταναλωτή ανερχόταν στο ύψος των 2.050 ευρώ μηνιαίως καθώς ήταν συνταξιούχος και είχε κάποιο συμπληρωματικό εισόδημα από την πλευρά της συζύγου του.