ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Κρήτη-Αισθητός και στην Αθήνα

Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Κρήτη-Αισθητός και στην Αθήνα

Ο σεισμός που σημειώθηκε στις 16.11 στην Κρήτη ήταν μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.

Η δόνηση έγινε αισθητή στην Αθήνα, στις Κυκλάδες, στην Πελοπόννησο, αλλά και στη Μάλτα, η οποία σημειωτέον βρίσκεται 795 χλμ. μακριά από το επίκεντρο.

seismos

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 73 χλμ δυτικά των Χανίων και 35 δυτικά του Πλάτανου, ενώ το εστιακό βάθος ανέρχεται στα 30 χλμ.

Δείτε το σεισμό, όπως τον κατέγραψε ο σεισμογράφος του Σεισμολογικού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι τοποθετημένος στο Βαρύπετρο Χανίων.

seismografos

«Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους ή τραυματίες», δήλωσε στο Νewsbomb.gr, λίγα λεπτά μετά το σεισμό, ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης, Αρχιπύραρχος Αραβιάκης Κωσταντίνος.

Στους δρόμους οι κάτοικοι

Στους δρόμους πετάχτηκαν οι πολίτες στα Χανιά, από την ισχυρή σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή σε όλη την Κρήτη.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου άρχισαν να χτυπούν οι συναγερμοί σε καταστήματα και επιχειρήσεις ενώ όσοι βρίσκονταν μέσα σε αυτά βγήκαν στο δρόμο.

Σε σούπερ μάρκετ και άλλες επιχειρήσεις έπεσαν από τα ράφια εμπορεύματα ενώ στον επαρχιακό δρόμο Χανιά - Θέρισο σημειώθηκε πτώση βράχων στο οδόστρωμα και στο σημείο σπεύδει όχημα της Πυροσβεστικής.

Λόγω της κατάστασης συγκαλείται εκτάκτως στο δημαρχείο το συντονιστικό όργανο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Στην περιοχή της Κισάμου που βρισκόταν πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Χαράλαμπο Πιτσιγαυδάκη δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές ωστόσο στο δρόμο βρίσκονται οχήματα της Πυροσβεστικής και του Δήμου προκειμένου να καταγράψουν τυχόν προβλήματα.

Δείτε το βίντεο του flashnews.gr από την ώρα του σεισμού:

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Κρήτη

«Δεν περιμέναμε σεισμό στο συγκεκριμένο σημείο»

Σεισμός στην Κρήτη- Έντρομοι οι κάτοικοι στους δρόμους