ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν περιμέναμε σεισμό στο συγκεκριμένο σημείο»

«Δεν περιμέναμε σεισμό στο συγκεκριμένο σημείο»

Ο καθηγητής Γεωλογίας κ. Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο Newsbomb.GR, επεσήμανε ότι η περιοχή είναι σεισμογενής καθώς βρίσκεται στα όρια του ελληνικού τόξου

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν περιμέναμε κάποια σεισμική δόνηση στην περιοχή καθώς η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται στα όρια του ελληνικού τόξου. Ίσως δεν περιμέναμε στο συγκεκριμένο σημείο».

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε μεταξύ Κρήτης και Αντικυθήρων είχε ένταση 6,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.

«Ακόμα είναι νωρίς. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι με βεβαιότητα. Απλώς βγάζουμε τα πρώτα συμπεράσματα» τόνισε ο καθηγητής.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση, όπως επεσήμανε ο κ. Λέκκας, έγινε ιδιαιτέρως αισθητή στις Κυκλάδες αλλά ακόμα και την Αττική.

seismos2

Εστιακό βάθος στα 30 χλμ

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 73 χλμ δυτικά των Χανίων και 35 δυτικά του Πλάτανου.

Το εστιακό βάθος ανέρχεται στα 30 χλμ.

Έντρομοι οι κάτοικοι - Έχουν βγει στους δρόμους

Στους δρόμους πετάχτηκαν οι πολίτες στα Χανιά, από την ισχυρή σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή σε όλη την Κρήτη.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου άρχισαν να χτυπούν οι συναγερμοί σε καταστήματα και επιχειρήσεις ενώ όσοι βρίσκονταν μέσα σε αυτά βγήκαν στο δρόμο.

Σε σούπερ μάρκετ και άλλες επιχειρήσεις έπεσαν από τα ράφια εμπορεύματα ενώ στον επαρχιακό δρόμο Χανιά - Θέρισο σημειώθηκε πτώση βράχων στο οδόστρωμα και στο σημείο σπεύδει όχημα της Πυροσβεστικής.

Λόγω της κατάστασης συγκαλείται εκτάκτως στο δημαρχείο το συντονιστικό όργανο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Στην περιοχή της Κισάμου που βρισκόταν πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Χαράλαμπο Πιτσιγαυδάκη δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές ωστόσο στο δρόμο βρίσκονται οχήματα της Πυροσβεστικής και του Δήμου προκειμένου να καταγράψουν τυχόν προβλήματα.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Κρήτη-Αισθητός και στην Αθήνα

Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Κρήτη

Σεισμός στην Κρήτη- Έντρομοι οι κάτοικοι στους δρόμους