ΕΛΛΑΔΑ

Με παρατράγουδα η υποδοχή της τρόικας

Με παρατράγουδα η υποδοχή της τρόικας

-Πετώντας κέρματα υποδέχτηκε ένας αγανακτισμένος πολίτης τον Τόμσεν

-Φυγαδεύτηκαν οι εκπρόσωποι των δανειστών κατά την αποχώρησή τους

Με συνθήματα, πανό, ντουντούκες αλλά και..κέρματα υποδέχθηκαν οι πολίτες τους επικεφαλής της Τρόικας που ξεκίνησαν από σήμερα την καθιερωμένη επίσκεψη στη χώρα.

Τα «παρατράγουδα» ξεκίνησαν ήδη κατά την άφιξη της Τρόικας στο Υπουργείο Οικονομικών, όπου ήταν προγραμματισμένη συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Μόλις ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα κ. Πολ Τόμσεν έφτασε με το αυτοκίνητο έξω από το υπουργείο Οικονομικών τον περίμενε μία δυσάρεστη έκπληξη.

Ένας αγανακτισμένος πολίτης πλησίασε χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους ανθρώπους ασφαλείας και πέταξε κέρματα στον Πολ Τόμσεν που έψαχνε να βρει από που του ήρθε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και ο ίδιος ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ προσπάθησε να μην δείξει την ενόχλησή του, κατά την είσοδό του στο υπουργείο Οικονομικών έδειχνε εμφανώς εκνευρισμένος και αμήχανος.

Ωστόσο, επεισόδια έλαβαν χώρα και κατά την αποχώρηση της τρόικας από το Υπουργείο Οικονομικών.

PH1

Δημόσιοι υπάλληλοι, μεταξύ των οποίων και οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας και πραγματοποιούσαν από το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο, προσπάθησαν να πλησιάσουν την αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τους Τροϊκανούς με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.

Μάλιστα κατά την προσπάθεια των συγκεντρωμένων να τους πλησιάσουν, σημειώθηκαν μικροεπεισόδια με μια καθαρίστρια να πέφτει στο έδαφος.

Διαβάστε επίσης:

Επεισόδια και κατά την αποχώρηση της τρόικας (pics+vid)

Βίντεο: Πολίτης πέταξε κέρματα στον Τόμσεν

Η Λουκά τα «έψαλε» στην τρόικα (βίντεο)