ΕΛΛΑΔΑ

Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες ο κυκλώνας Κλεοπάτρα

Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες ο κυκλώνας Κλεοπάτρα

Στα ανατολικά της Ελλάδας κατευθύνεται ο κυκλώνας Κλεοπάτρα - Αναλυτική πρόγνωση καιρού για το newsbomb.gr από τον μετεωρολόγο, Τάσο Αρνιακό.

Με βροχές και καταιγίδες «ξύπνησε» η Ελλάδα καθώς ο κυκλώνας «Κλεοπάτρα», που άφησε πίσω του 18 νεκρούς στη Σαρδηνία, έφτασε και στη χώρα μας, ευτυχώς αρκετά εξασθενημένος.

Το μέτωπο της κακοκαιρίας πέρασε από την Αττική. Βροχές ωστόσο θα έχουμε μέχρι και το απόγευμα στα νότια και του ανατολικά του λεκανοπεδίου. Από τις απογευματινές ώρες αναμένεται να βελτιωθεί η κατάσταση», ανέφερε στο newsbomb.gr ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός.

Και πρόσθεσε: «Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι άστατος που κυρίως στα ηπειρωτικά θα συνοδεύεται από βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ αλλά στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ».

Ο καιρός αύριο, Πέμπτη

Αύριο, Πέμπτη θα έχουμε νεφώσεις σε όλη τη χώρα με τη θερμοκρασία ωστόσο να μην επηρεάζεται. Οι νεφώσεις θα ξεκινήσουν απίο το πρωί της Πέμπτης από τα δυτικά και σιγά – σιγά θα επηρεάσουν ολόκληρη τη χώρα. Μάλιστα λόγω των ανέμων την Πέμπτη αναμένεται και λασποβροχή, καθώς λόγω των ανέμων θα μεταφερθεί στην Ελλάδα σκόνη από την Αφρική.

Νέο κύμα κακοκαιρίας από την Παρασκευή

«Ενώ θα υπάρξει μια μικρή εκτόνωση των φαινομένων μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, από το απόγευμα περιμένουμε νέο κύμα κακοκαιρίας από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές οι οποίες θα επηρεάσουν τη χώρα και το Σαββατοκύριακο. Οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος από την Κυριακή και μετά θα παρουσιάσει μικρή πτώση και δε θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς κελσίου», πρόσθεσε ο κ. Αρνιακός.

Διαβάστε επίσης:

Ποιες περιοχές της Ελλάδας θα «χτυπήσει» ο κυκλώνας Κλεοπάτρα

Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας από το βράδυ

Έντονες βροχές στην Αττική - Κυκλοφοριακά προβλήματα

Μετά τη Σαρδηνία ο Κυκλώνας «Κλεοπάτρα» έρχεται στην Δ. Ελλάδα (vid)