ΕΛΛΑΔΑ

Δραματικές ώρες στη Ρόδο για τις οικογένειες των αγνοουμένων

Δραματικές ώρες στη Ρόδο για τις οικογένειες των αγνοουμένων

Διαστάσεις ανείπωτης τραγωδίας λαμβάνει η κατάσταση στη Ρόδο.

Σύγχυση πληροφοριών επικρατεί για τον αριθμό των νεκρών νεκρούς και των αγνοούμενων που άφησαν πίσω τους οι κασταστροφικές πλημμύρες.

Μαρτυρίες ακόμα και μέσα από τα συνεργεία διάσωσης αναφέρουν ότι βρέθηκε τρίτος νεκρός . Άλλες μαρτυρίες οικείων αναφέρουν ότι καλούνται συγγενείς για αναγνώριση,σύμφωνα με το rodosreport.gr.

Την ίδια ώρα έχει προστεθεί ένας ακόμα αγνοούμενος, ο άνδρας της γυναίκας που βρέθηκε νεκρή στην Παστίδα εχθές το βράδυ και αναγνωρίστηκε πριν λίγη ώρα όταν βρέθηκε η ταυτότητα της.

maketa

Δύο γυναίκες έχουν χάσει τη ζωή τους όταν παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και πνίγηκαν.

Αγνοούμενος είναι ο 63χρονος σύζυγος της 40χρονης, Γιάννης Μπαϊράμης, και ένας ακόμη εκπαιδευτικός, ηλικίας 50 ετών, συνάδελφος της άτυχης 27χρονης που επέβαιναν μαζί σε όχημα που παρασύρθηκε από το χείμαρρο.

Μάλιστα, η τοπική, ενημερωτική ιστοσελίδα rodosinfonews.com αναφέρει ότι υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι το μεσημέρι του Σαββάτου βρέθηκε το πτώμα του άτυχου εκπαιδευτικού, ωστόσο, μέχρι στιγμής οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει την είδηση.

rodos-info-newsss2

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ρόδου Στάθη Κουσουρνά ο οποίος μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή, αρκετές περιοχές δεν έχουν ρεύμα,λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν στο δίκτυο της ΔΕΗ ενώ, όπως είπε, από το 1985 είχε να σημειωθεί ανάλογη καταστροφή.

katastrofh1

Στο νησί μετέβη ομάδα πυροσβεστών της ΕΜΑΚ και η Γενική Γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Χριστιάνα Καλογήρου, ενώ στη Ρόδο βρίσκονται ήδη δυνάμεις της πυροσβεστικής και από τα γύρω νησιά.

katastrofh2

Η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία παρακεί όσοι πολίτες αντιληφθούν ότι αγνοείται κάποιο οικείο τους πρόσωπο να επικοινωνήσουν άμεσα με τις Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Αρχές στα τηλέφωνα 100, 199 και 112.

Παρενέβη ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Την παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου προκάλεσε η τραγωδία της Ρόδου, από τις καταστροφικές πλημμύρες στην οποία δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δύο αγνοούνται.

Ο κ. υπουργός επικοινώνησε άμεσα, τόσο με τον Περιφερειάρχη όσο και με τον Δήμαρχο του νησιού και έθεσε άμεσα στη διάθεσή τους, ώστε διευκολυνθεί το έργο των σωστικών συνεργείων, 50 στελέχη της Στρατιωτικής Διοίκησης Ρόδου, 8 καταδρομείς, 2 μηχανήματα, 1 φορτωτή και 1 εκσκαφέα της Διοίκησης Μηχανικού.

rodos-nekros-theomhniass

Διαβάστε επίσης: Παρέμβαση Αβραμόπουλου για την τραγωδία της Ρόδου

Αυξάνεται ο αριθμός των αγνοουμένων στη Ρόδο (pics+vid)

Νεκρές δύο γυναίκες από τη θεομηνία (vid)

Τραγωδία στη Ρόδο: 40χρονη παρασύρθηκε από χείμαρρο και πνίγηκε

Ποτάμι «έπνιξε» χωριό στη Ρόδο (pics+vid)

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Ρόδος

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Ρόδος-Αγνοούνται οδηγοί

Πηγή βίντεο και φωτογραφιών: Ροδιακή