ΕΛΛΑΔΑ

Νέες κινητοποίησεις στα πανεπιστήμια

Νέες κινητοποίησεις στα πανεπιστήμια

Συνεχίζεται η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης προκειμένου να ανοίξουν τα πανεπιστήμια.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, έχει συναντήσεις με τους πρυτάνεις των ιδρυμάτων -αύριο Δευτέρα, είναι η σειρά του πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γ. Μυλόπουλου.

Το υπουργείο έχει καταθέσει ένα νέο "πακέτο" στην προσπάθειά του να πείσει τους διοικητικούς του ΕΚΠΑ καοι του ΕΜΠ να λύσουν την απεργία τους -συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα- το οποίο αποτελείται από πέντε προτάσεις.

• Θα εξεταστούν προσεκτικά όλες οι ενστάσεις που κατατέθηκαν για επιλογή προσώπων από το ΑΣΕΠ βάση ψευδών στοιχείων. Θα πρέπει όμως να συνοδεύονται από σχετικές βεβαιώσεις αιτιάσεων των διευθύνσεων προσωπικού των πανεπιστημίων.
• Θα γίνουν νέοι οργανισμοί στα πανεπιστήμια. Ειδικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών το υπουργείο Παιδείας θα δώσει όποια βοήθεια απαιτείται ώστε να αναδιαρθρωθούν πλήρως οι διοικητικές υπηρεσίες του και να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωσή τους με δια-ιδρυματική «κινητικότητα».
• Θα προχωρήσουν άμεσα οι 400 προσλήψεις διδασκόντων στα ΑΕΙ που εκκρεμούσαν.
• Θα γίνει αναδιάρθρωση του θεσμικού πλαισίου στο εργαστηριακό επιστημονικό προσωπικό των ΑΕΙ.
• Οι διοικητικοί υπάλληλοι που τέθηκαν σε αργία επειδή δεν απογράφηκαν θα μπουν σε διαθεσιμότητα και τις θέσεις τους θα καλύψουν όσοι εξ αυτών που απομακρύνθηκαν πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτουν οι νόμοι, οι οποίοι και θα επαναπροσληφθούν.
..