ΕΛΛΑΔΑ

Εισπράττουν προνοιακά επιδόματα… 769 «νεκροί»!

Εισπράττουν προνοιακά επιδόματα… 769 «νεκροί»!

Δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων με συντάξεις που ξεπερνούν ακόμα και τα 1.500 ευρώ το μήνα, αλλά και 769 «νεκρούς» που έχουν κατορθώσει να… εισπράττουν προνοιακά επιδόματα, αποκαλύπτουν τα στοιχεία του υπουργείου εργασίας, που θα παρουσιαστούν την ερχόμενη Τρίτη από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ήλιος».

Μεταξύ άλλων, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, προκύπτει πως υπάρχουν 10.500 άτομα που εισπράττουν χρήματα με λάθος στοιχεία!

Από την καταγραφή, που μόλις ολοκληρώθηκε, προκύπτει πως ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων φτάνει τους 164.106, με το μηνιαίο καταβαλλόμενο ποσό να ανέρχεται σε 55,2 εκατ. ευρώ.

Ανάμεσα στους δικαιούχους, υπάρχουν 48.729 άτομα που εισπράττουν προνοιακά επιδόματα, ενώ παράλληλα παίρνουν και σύνταξη. Ενδεικτικά αναφέρεται πως σχεδόν 1.500 παίρνουν ταυτόχρονα προνοιακό επίδομα (που κατά μέσο όρο φτάνει τα 369,9 ευρώ) και μηνιαία σύνταξη που υπερβαίνει τα 2.000 ευρώ! Μάλιστα, οι συνταξιούχοι φαίνεται πως στην πράξη παίρνουν υψηλότερα προνοιακά επιδόματα από τους υπόλοιπους δικαιούχους.

Τα παραπάνω στοιχεία αναμένεται να πυροδοτήσουν πολλές συζητήσεις το επόμενο διάστημα, καθώς ήδη έχουν μπει εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων.