ΕΛΛΑΔΑ

Με χειροπέδες στον εισαγγελέα ο Μιχάλης Λιάπης (pics+vid)

Με χειροπέδες στον εισαγγελέα ο Μιχάλης Λιάπης (pics+vid)

-Κυκλοφορούσε με ανασφάλιστο τζιπ, το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες και χωρίς δίπλωμα οδήγησης -«Το έκανα για να γεμίσω τις μπαταρίες» είπε ο πρώην υπουργός.

Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός οδηγούσε στη Λεωφόρο Αρτέμιδος, όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τον σταμάτησαν, γιατί είχε παραβιάσει το STOP.

Στον έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι το τζιπ του κ. Λιάπη, μάρκας "Volkswagen Touareg", έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας καθώς οι συγκεκριμένες πινακίδες είχαν κατατεθεί στην Εφορία.

lia5

Εκτός αυτών, όμως, το αυτοκίνητο ήταν επίσης ανασφάλιστο και ο ίδιος δεν είχε μαζί του δίπλωμα οδήγησης!

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός, ενοχλημένος σύμφωνα με πληροφορίες, από τον έλεγχο, φέρεται να είπε στους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που κάλεσαν την τροχαία: «Εχω κάνει αυτοσχέδιες πινακίδες για να κάνω βόλτες».

Στη συνέχεια ο κ. Μιχάλης Λιάπης συνελήφθη και οδηγήθηκε στο τμήμα Τροχαίας Αγίας Παρασκευής.

«Έσφαλα και πρέπει να πληρώσω το τίμημα της απερισκεψίας μου. Ανθρώπινα τα λάθη το ομολογώ. Δεν κυκλοφόρησα ποτέ με πλαστές πινακίδες. Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα. Το έκανα για να γεμίσω τις μπαταρίες. Έκανα λάθος», δήλωσε βγαίνοντας από την Τροχαία Αγίας Παρασκευής ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης προκειμένου να οδηγηθεί στα δικαστήρια.

lia2

Κατά την προσαγωγή του στην Εισαγγελία ο Μιχάλης Λιάπης φρουρούμενος και φορώντας χειροπέδες υποστήριξε : «Τον Αύγουστο κατέθεσα τις πινακίδες για οικονομικούς λόγους, για το τεκμήριο. Συνταξιούχος είμαι. Η κρίση είχε αγγίξει και μένα. Δεν λέω ότι είμαι φτωχός. Το αυτοκίνητο το είχα σε μια αποθήκη στο Πόρτο Ράφτη και επειδή θα έφευγα για Ασία, φοβήθηκα για τη μπαταρία... Είχα πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013. Ασφάλεια δεν είχα γιατί δεν το κυκλοφορούσα. Ήταν η κακιά η ώρα. Θα τιμωρηθώ όπως πρέπει».

Ποινική δίωξη για πλαστογραφία και ψευδή βεβαίωση άσκησε πριν από λίγο ο αρμόδιος εισαγγελέας σε βάρος του πρώην υπουργού.

Επιπλέον ο πρώην υπουργός βαρύνεται και με τρία διοικητικά πρόστιμα για ανασφάλιστο όχημα, κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αυτόφωρο από όπου ζήτησε προθεσμία για την Παρασκευή και αφέθηκε ελεύθερος.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης (vid)