ΕΛΛΑΔΑ

«Κρυώνουμε και δεν έχουμε χρήματα για ξύλα και πετρέλαιο!»

«Κρυώνουμε και δεν έχουμε χρήματα για ξύλα και πετρέλαιο!»

Το newsbomb.gr βρέθηκε στη λαϊκή αγορά και ζήτησε την γνώμη των Ελλήνων πολιτών για το φαινόμενο της αιθαλομίχλης και τις επιπτώσεις του

Ρεπορτάζ: Γιώργος Διαμαντάκης – Επιμέλεια: Κατσαρός Λάμπρος

Οργισμένοι δηλώνουν οι Έλληνες πολίτες από τους χειρισμούς των πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα σε αυτό το σημείο.

Σε ερώτηση του ρεπόρτερ του newsbomb.gr για το αν και κατά πόσο ενοχλεί το φαινόμενο της αιθαλομίχλης η απάντηση που ήρθε από μία κυρία ήταν αποστομωτική: «Ε, σαν παππούδες που είμαστε μας ενοχλεί. Για το τι πρέπει να γίνει να τα πεις στους μεγάλους. Εμείς τι ξέρουμε;»

Ένας άλλος πολίτης στο ίδιο ερώτημα απάντησε: «Πετρέλαιο δεν βάζουμε αφού το έχουν ακριβύνει. Ζεσταινόμαστε με air-condition. Και οι 300 θέλουν τούμπα»

Οργισμένη ήταν και η αντίδραση μίας γυναίκας όταν ρωτήθηκε για το αν ζεσταίνεται και με ποιον τρόπο.

«Έχω λεφτά να πάρω ξύλα ή πετρέλαιο; Που να τα βρούμε;» είπε και συμπλήρωσε «Για να λυθεί το πρόβλημα; Ο λαός θα σας πει; Ρωτήστε αυτούς τους κλέφτες. Τις κυβερνήσεις που δεν παίρνουν τα λεφτά πίσω από τους κλέφτες να ρωτήσετε.»

Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση ενός πολίτη που έχει αναπνευστικό πρόβλημα: «Με τι ζεσταινόμαστε; Με τις κουβέρτες. Με ενοχλεί πάρα πολύ η αιθαλομίχλη. Έχω άσθμα . Με τσακίζει και η υγρασία. Το κράτος θα έπρεπε να είχε πάρει τα μέτρα του

Με οργή και έντονη αγανάκτηση μιλά και ένας κύριος στην κάμερα. «Αγορίνα μου δεν έχω μία. Έχω τέσσερα παιδιά. Δεν ζεσταίνομαι με τίποτα. Όταν είσαι μέσα δεν σε ενοχλεί αυτοί που κυκλοφορούν μάλλον ενοχλούνται από τον καπνό. Ειδικά χθες. Αυτοί που μας κυβερνούν ξέρουν τι να κάνουν. Αν τα πάνε όλα τα πράγματα στο ταβάνι πως θα επιβιώσει ο κόσμος; Εννοείται ξύλα θα κάψει. Έχει για πετρέλαιο; Δεν έχει.» τονίζει ο Έλληνας πολίτης.

Ενώ μία άλλη γυναίκα ισχυρίζεται πως «αν μας κοιτούσε το κράτος λίγο καλύτερα θα είχαν αλλάξει μερικά πράγματα, τα βασικά τουλάχιστον.»

Διαβάστε επίσης:

Έκπτωση στο ρεύμα τις ημέρες που η αιθαλομίχλη είναι στο «κόκκινο»

«Μειώστε το φόρο στο πετρέλαιο για να σωθούμε από την αιθαλομίχλη»

Πάτρα: Έπαιξαν «ξύλο» για την αιθαλομίχλη

Η αιθαλομίχλη στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης