ΕΛΛΑΔΑ

Σκουπιδιάρικα από «χρυσάφι» για τον Δήμο Αθηναίων

Σκουπιδιάρικα από «χρυσάφι» για τον Δήμο Αθηναίων

Το αστρονομικό ποσό των 24 εκατ. ευρώ προτίθεται να δώσει σε ιδιωτική εταιρεία ο κ. Καμίνης προκειμένου να αναλάβει την μηχανολογική συντήρηση των οχημάτων καθαριότητας του Δήμου.

Το ποσό αυτό προβλέπεται σε διαγωνισμό συνολικού ύψους 23,9 εκατομμυρίων ευρώ που προχωρούσε για κατοχύρωση χωρίς ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου το οποίο μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε συνεδριάζει εκτάκτως επί του θέματος την ερχόμενη Πέμπτη.

Το θέμα προκάλεσε τις αντιδράσεις των εργαζομένων και της αντιπολίτευσης στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Πέμπτης όπου ο στενός συνεργάτης του Δημάρχου κ. Α. Βαρελάς ανέλαβε να απαντήσει επί του θέματος στις αντιδράσεις. Χαρακτηριστικό της αναστάτωσης που δημιουργήθηκε αποτελεί το γεγονός ότι ακόμα και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φ. Προβατάς είπε μεταξύ άλλων: «Δεν ήξερα ότι τρέχει τέτοιος διαγωνισμός. Να υποκριθώ ότι το ήξερα; Επειδή και το ποσό είναι μεγάλο, το θέμα είναι σοβαρό και δεν πρέπει να ξανασυμβεί».

Σύμφωνα με δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας, ο αντιδήμαρχος κ. Βαρελάς αντέτεινε ότι οι αποφάσεις που δρομολόγησαν τον διαγωνισμό ελήφθησαν νομίμως και όλα τα σχετικά έγγραφα έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Αθηναίων πρόκειται να δώσει σε εργολάβο το ποσό των 24 εκατομμυρίων για τις ακόλουθες εργασίες:

1. Συντήρηση και επισκευή 316 οχημάτων. Ενδεικτικά για τα 20 μικρά πλυστικά μηχανήματα θα δώσει 786.000 ευρώ όπως λέει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας εργαζομένων ΠΟΕ-ΟΤΑ και προσθέτει ότι με το ποσό αυτό μπορούν να αγοραστούν 80 καινούργια μηχανήματα αυτής της κατηγορίας.

2. Οι υπηρεσίες επισκευών πρέπει να παρέχονται από τον ανάδοχο για 36 μήνες, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2017.

3. Από τα 23,9 εκατομμύρια , περίπου τα μισά, αφορούν ανταλλακτικά, και τα 12,1 εκατ. αφορούν την εργασία του προσωπικού που θα απασχολήσει ο εργολάβος. Με απλούς υπολογισμούς προκύπτει ότι μιλάμε περίπου για 280.200 ώρες εργασίας και με ωρομίσθιο άνω των 43 ευρώ. Πρακτικά το οκτάωρο οι εργαζόμενοι του εργολάβου θα πρέπει να παίρνουν 344 ευρώ!

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι απαντήσεις του δημάρχου στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο όχι τόσο για την νομιμότητα των ενεργειών αλλά για το σκεπτικό της απόφασης και το κατά πόσον αυτή η ενέργεια συμφέρει ή όχι τον δήμο Αθηναίων.

Διαβάστε επίσης:

Θα τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση των ληξιαρχείων