ΕΛΛΑΔΑ

Νέους λογαριασμούς με μίζες υπέδειξε ο Ματαντός

Νέους λογαριασμούς με μίζες υπέδειξε ο Ματαντός

Νέους λογαριασμούς μέσα από τους οποίους διακινήθηκαν περισσότερα από 80 εκατομμύρια ευρώ για την υπόθεση των υποβρυχίων έδωσε κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας του χθες ο εφοπλιστής και εκπρόσωπος της εταιρείας ΜΙΕ Μιχάλης Ματαντός, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 500.000 ευρώ.

Από την επεξεργασία των στοιχείων δεν αποκλείεται να προκύψουν νέοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της προμήθειας των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ο ίδιος ωστόσο στην απολογία του διαχωρίζει τη θέση του υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζε την πραγματική αιτία των επίμαχων καταβολών εμφανιζόμενος ουσιαστικά ως έρμαιο της γερμανικής εταιρείας κατ΄ εντολή των εκπροσώπων της οποίας προχωρούσε στις πληρωμές.

Στην ερώτηση για το εάν έχει λάβει άλλη αμοιβή από την κοινοπραξία σε άλλους λογαριασμούς δικούς σας στην Ελλάδα, στην Κύπρο, απάντησε:

«Έχω αναλυτικά αναφερθεί στις Γερμανικές Αρχές για τις συμβάσεις που υπέγραψα με τη FERROSTAAL. Επαναλαμβάνω ότι τον Οκτώβριο του 2003 έγινε για λόγους συμμόρφωσης προς τον ΟΟΣΑ μια νέα συμφωνία με το Βερετέκι όπου αναφερόταν ως ποσοστό της προμήθειας μου το 5%. Τελικά μου καταβλήθηκε περίπου το 2,5% επί της γερμανικής προμήθειας που ανερχόταν σε 1,8 δις περίπου. Έτσι εγώ έλαβα με επιφύλαξη περί τα 28-29 εκατομμύρια ευρώ και έδωσα περίπου 51-52 εκατομμύρια σε τρίτους σύμφωνα με τις εντολές τους. Σύνολο καταβολών 80 εκατομμύρια όλα στη UBSΛουκέρνης και κανένα άλλο ποσό σε κανένα άλλο λογαριασμό. Άλλο τίποτα δεν έχω να προσθέσω».

Διαβάστε επίσης:

Ελεύθερος με 500.000 ο Μιχαήλ Ματαντός για τα εξοπλιστικά