ΕΛΛΑΔΑ

Βόμβα στις φυλακές Κορυδαλλού

Βόμβα στις φυλακές Κορυδαλλού
Έστειλαν βόμβα στο διευθυντή των φυλακών

Με ελεγχόμενη έκρηξη εξουδετερώθηκε παγιδευμένο πακέτο στις φυλακές Κορυδαλλού με παραλήπτη το διευθυντή του σωφρονιστικού καταστήματος, Ι.Ανέστη

Ως αποστολέας του δέματος, που φέρει ιταλικά γραμματόσημα, εμφανίζεται η «EUROFOR» με έδρα τη Φλωρεντίας της Ιταλίας και πρόκειται για ευρωπαϊκή δύναμη ταχείας επέμβασης σε ανθρωπιστικές κρίσεις. Δεν έχει προς το παρόν διευκρινιστεί εάν έχει αποσταλεί από την Ελλάδα ή την Ιταλία, καθώς δεν υπάρχει σφραγίδα ταχυδρομείου.

Η βόμβα, που ήταν τοποθετημένη σε μία κασετίνα, μέσα σε κίτρινο φάκελο μεγέθους Α4, ειδικό για μεταφορά ευαίσθητων αντικειμένων, εντοπίστηκε από το ειδικό μηχάνημα ανίχνευσης των φυλακών και για αυτό αποφεύχθηκε η έκρηξη. Ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από καλώδια, βίδες, μπαταρία των 9 βολτ και 100 γραμμάρια μαύρης δυναμίτιδας.

Αυτό που εξετάζουν τώρα οι αρχές είναι από που εστάλη το πακέτο βόμβα. Σε περίπτωση που έχει σταλεί από την Ελλάδα, τότε ως ύποπτη για την ενέργεια είναι η οργάνωση ''Πυρήνες της Φωτιάς'', αν έχει προέλευση την Ιταλία τότε αφορά στη FAI, η οποία επίσης φέρεται να έχει σχέσεις με τους "Πυρήνες".

Παρόλα αυτά,σύμφωνα με πληροφορίες, το τρομο-πακέτο έχει διαφορές με όσα είχε αποστείλει το προηγούμενο διάστημα η οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς". Επίσης εξετάζεται εαν ο φάκελος-βόμβα περιείχε και προσωπικής επιστολή προς το διευθυντή των φυλακών, όπου είχε συμβεί σε προηγούμενες περιπτώσεις.