ΕΛΛΑΔΑ

Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα

Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα

Πού θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες και πού πυκνές χιονοπτώσεις


Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας το Σαββατοκύριακο. Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (02/02) από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και τους θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το Σάββατο στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

download 11

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.

Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα και από τα δυτικά θα ενταθούν, θα εκδηλωθούν καταιγίδες ενώ τη νύχτα χιόνια θα πέσουν και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Κυριακή (02/02)

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και πιθανόν πρόσκαιρα στην Ανατολική Στερεά και στην Εύβοια.

17790

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά της Πελοποννήσου, της Στερεάς, της Εύβοιας και πιθανόν της Θεσσαλίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί στα βόρεια, ανατολικοί-νοτιοανατολικοί στα νότια και η έντασή τους θα ϕθάνει κατά τόπους τα 8 μποϕόρ.

Την Δευτέρα αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων.

Διαβάστε επίσης:

Aγριεύει το Σαββατοκύριακο ο καιρός σε όλη τη χώρα