ΕΛΛΑΔΑ

Με «μαύρο χρήμα» ήταν πληρωμένο το ασφαλιστήριο ζωής της Β. Σταμάτη

Με «μαύρο χρήμα» ήταν πληρωμένο το ασφαλιστήριο ζωής της Β. Σταμάτη

Στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ακόμη και το ασφαλιστήριο ζωής που είχε κάνει ο Άκης Τσοχατζόπουλος για λογαριασμό της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη ήταν πληρωμένο από την offshore bluebell, η οποία -σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση- ανήκε στον πρώην υπουργό, μετέφεραν στις "βαλίτσες" τους οι Ελβετοί εισαγγελείς που επισκέφθηκαν τη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το συμβόλαιο αυτό υπεγράφη μάλιστα το 1998 πριν δηλαδή παντρευτούν ο πρώην υπουργός με τη Βίκυ Σταμάτη.

«Δεν το γνωρίζω. Αυτά που μου λέτε είναι αδιανότητα » είπε ο Τσοχατζόπουλος στους Ελβετούς εισαγγελείς όταν ρωτήθηκε σχετικά, αρνούμενος ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την εταιρεία που ανήκε, όπως λέει, στον εξάδελφό του Νίκο Ζήγρα.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού μετά από δύο χρόνια συμβίωσης υπεγράφη το ασφαλιστήριο, που προέβλεπε για την Βίκυ Σταμάτη ετήσια απόδοση 40.000 ελβετικά φράγκα. Το συνολικό ύψος του ασφαλιστηρίου είναι 500.000 ελβετικά φράγκα.

Τα μισά προέρχονταν, όπως είπε ο Τσοχατζόπουλος, από την αποζημίωση δικού του ασφαλιστηρίου, ενώ τα άλλα μισά τα έβαλε άλλος συγγενής τους στην Γερμανία, το πρόσωπο του οποίου αρνήθηκε να αποκαλύψει.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ζήγρας ζήτησε και τα... ρέστα από τους Ελβετούς εισαγγελείς

Ζήγρας:Οι Ελβετοί περιέθαλπταν τα λαμόγια και κάνουν ότι δεν ξέρουν

Νουθεσίες από τον Άκη:Η κυβέρνηση να σκιστεί να φέρει πίσω τα κλεμμένα

Εξηγήσεις στους Ελβετούς Εισαγγελείς δίνει ο Ζήγρας

Έρχονται Ελβετοί Εισαγγελείς για Άκη, Βίκυ και Ζήγρα

«Αμαρτωλά» εξοπλιστικά: Θύμα των Γερμανών, δήλωσε ο Ματαντός

Με αγωγή «απαντά» ο Γ. Παπαντωνίου στον Ζήγρα

Νέους λογαριασμούς με μίζες υπέδειξε ο Ματαντός