ΕΛΛΑΔΑ

Ραντεβού στην Αθήνα δίνουν οι Αγρότες την Τετάρτη

Ραντεβού στην Αθήνα δίνουν οι Αγρότες την Τετάρτη

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες - Συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη.

Με τρακτέρ θα γεμίσουν οι δρόμοι της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης. Εδώ και δυο εβδομάδες, οι αγρότες εμφανίζονται αποφασισμένοι να τα παίξουν όλα για όλα με τα αλλεπάλληλα μπλόκα και τα συλλαλητήρια που διοργανώνουν σε διόδια, από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα.

2035052

Στο τέλος, της προηγούμενης εβδομάδας αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και να συγκεντρωθούν στο κέντρο της Αθήνας. Έτσι, αγρότες από όλους τους νομούς της Ελλάδας κατεβαίνουν αποφασισμένοι στην Αθήνα, προκειμένου να κατακλύσουν τους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας για να διαμαρτυρηθούν κατά της κυβέρνησης.

Μετά την αρνητική απάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος δεν ικανοποιεί τα αιτήματά τους, οι αγρότες αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με παλλαϊκό συλλαλητήριο στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες ζήτησαν από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να πάρει πίσω τους νέους φορολογικούς νόμους, να αναγνωρίσει το Κράτος τα κόστη της παραγωγής τους, επιδότηση δανείων που σήμερα φτάνουν στο 8%-10% για τους αγρότες και να εξαιρεθούν από το Τέλος Επιτηδεύματος. Ο κύριος Στουρνάρας απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει δεκτό το αίτημα για αναστολή εφαρμογής των μέτρων, αλλά και ότι μπορεί να γίνει συζήτηση σε επί μέρους ζητήματα.

2034298

Συγκέντρωση την Τετάρτη

Για μια ακόμα χρονιά οι αγρότες κατεβαίνουν σε αγωνιστική δράση προκειμένου να ικανοποιηθούν τα ανεπίλυτα προβλήματά τους. Αρχικά, οι αγρότες θα συγκεντρωθούν στη πλατεία Βάθη, στις 2 το μεσημέρι την Τετάρτη, ενώ θα ακολουθήσει και πορεία προς το Σύνταγμα.

Ο συνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας, στο μαζικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στον κόμβο Νίκαιας είπε χαρακτηριστικά για την επικείμενη συγκέντρωση «Πρέπει να βουλιάξει η πλατεία, προκειμένου να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική που ακολουθείται και να πιέσουμε να δοθούν λύσεις στα δίκαια αιτήματά μας».

Τη σχετική πρόταση των αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας, υιοθέτησαν και εκπρόσωποι μπλόκων από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι συμμετείχαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας.

jjh

Μάλιστα, αναμένεται να υπάρξει και κινητοποίηση ανά νομό, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στο συλλαλητήριο, για να εκφράσουν όλοι μαζί την δυσαρέσκειά τους προς την απόφαση της κυβέρνησης.

Υποστηρίζουν ότι η μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο θα στείλει ένα ακόμη μήνυμα αγωνιστικότητας και αποφασιστικότητας προς την κεντρική εξουσία, γι' αυτό καλούν όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική που πλήττει όλους τους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα.

Διαβάστε επίσης:

Στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες

Θεσσαλονίκη: Αγρότες απέκλεισαν τον κόμβο της Κουλούρας

Σε πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Πρωτεύουσα κατεβαίνουν οι αγρότες

Αποφασίζουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους οι αγρότες