ΕΛΛΑΔΑ

Πρόταση εισαγγελέα: Να κριθούν ένοχοι Θάνου-Κεντέρης-Τζέκος!

Πρόταση εισαγγελέα: Να κριθούν ένοχοι Θάνου-Κεντέρης-Τζέκος!
Ο Χρήστος Τζέκος ήταν «υπεύθυνος για τη σκηνοθεσία του τροχαίου ατυχήματος...

Ο Χρήστος Τζέκος ήταν «υπεύθυνος για τη σκηνοθεσία του τροχαίου ατυχήματος των αθλητών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004». Αυτό υποστήριξε στην αγόρευσή του ο Εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας Γεώργιος Πέτρος προτείνοντας την ενοχή και των τριών, κατά το κατηγορητήριο.

Ωστόσο ο εισαγγελέας ζήτησε να αναγνωριστούν στους δυο αθλητές ελαφρυντικά λόγω της ψυχικής εξάρτησης που είχαν από τον προπονητή τους ο οποίος όπως χαρακτηριστικά είπε, ήταν σαν πατέρας απέναντι στους αθλητές και είχε ρόλο κυριαρχικό στις αποφάσεις που λαμβάνονταν.

Στον Χ. Τζέκο ο εισαγγελέας δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό ενώ ζήτησε να κριθεί ένοχος και για τα σκευάσματα που εντοπίστηκαν στα γραφεία της εταιρείας του και σε αποθήκη καθώς όπως είπε περιείχαν απαγορευμένες ουσίες όπως εφεδρίνη και ανδρογόνα στεροειδή.

Αναφερόμενος στο δηλωθέν τροχαίο ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι αυτό δεν έλαβε χώρα ποτέ, καθώς η τροχαία όπου διενήργησε την αυτοψία δεν βρήκε κανένα ίχνος (θραύσματα και αποξέσεις στο οδόστρωμα ) που να αποδεικνύει ότι έλαβε χώρα το συμβάν.

Ο κ. Πέτρος ζήτησε την ενοχή και των εφτά κατηγορούμενων γιατρών του ΚΑΤ αναγνωρίζοντάς τους ωστόσο το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων καθώς όπως είπε έχοντας δυο θρύλους απέναντί τους οδηγήθηκαν σε αυτές τις ενέργειες.

Την ενοχή, τέλος, ζήτησε και για τους δυο αυτόπτες μάρτυρες.