ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση στο Κολωνάκι μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ

Ένταση στο Κολωνάκι μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ
Νέο ραντεβού για το πρωί της Τετάρτης όρισαν οι εργαζόμενοι στους ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Κοτζιά...

Νέο ραντεβού για το πρωί της Τετάρτης όρισαν οι εργαζόμενοι στους ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Κοτζιά μετά το "ναυάγιο" της έκτακτης συνάντησης που είχαν με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση. Ο Υπουργός δεν έκανε πίσω δημιουργώντας την αγανάκτηση των εργαζομένων, οι οποίοι αποφάσισαν να απέχουν και αύριο για 24 ώρες από τα καθήκόντά τους.

Αυτή την ώρα οι διαδηλωτές κατευθύνονται προς την πλατεία Κοτζιά, όπου είχαν συγκεντρωθεί το πρωί.

Ένταση στο Κολωνάκι - Δύο τραυματίες

Ένταση επικράτησε νωρίς το μεσημέρι στην πλατεία Κολωνακίου, όταν εργαζόμενοι στους ΠΟΕ-ΟΤΑ συγκρούστηκαν με ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. Τα επεισόδια σημειώθηκαν την ώρα που οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στη Βασ. Σοφίας, προκειμένου να φθάσουν στο υπουργείο Εσωτερικών. Ωστόσο, οι άνδρες των ΜΑΤ κάνοντας χρήση χημικών τους απώθησαν σκορπίζοντάς τους στους γύρω δρόμους. Η ένταση μεταφέρθηκε στην πλατεία Κολωνακίου, ενώ λίγο αργότερα οι διαδηλωτές κατάφεραν να φθάσουν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, όπου και ζήτησαν να συναντηθούν με τον υπουργό.

Νωρίτερα οι εργαζόμενοι στους ΠΟΕ-ΟΤΑ είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος διεκδικώντας τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Ραντεβού έξω από τα γραφεία του ταμείου τους στην οδό Ζήνωνος είχαν ορίσει στις 11:00 το πρωί οι συνταξιούχοι της ΕΥΔΑΠ, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική κατάσταση του ταμείου.

Έξω από το υπουργείο Άμυνας συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι στην Πυρκάλ, οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία προς υπουργείο Άμυνας.

Στην πλατεία Κάνιγγος είχαν συγκεντρωθεί το πρωί μικροπωλητές από τους Αγίους Αναργύρους.

Δείτε τα επεισόδια στο παρακάτω βίντεο:

Άνοιξε το κέντρο της Αθήνας

Ανοιχτοί είναι αυτή την ώρα όλοι οι δρόμοι γύρω από το κέντρο της Αθήνας, καθώς έληξαν τα συλλαλητήρια.