ΕΛΛΑΔΑ

Αποχώρησαν από το δημαρχείο στη Λιοσίων-Συγκέντρωση στη Κοτζιά

Αποχώρησαν από το δημαρχείο στη Λιοσίων-Συγκέντρωση στη Κοτζιά
Αποχώρησαν λίγο νωρίτερα οι συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων οι οποίοι είχαν...

Αποχώρησαν λίγο νωρίτερα οι συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων οι οποίοι είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του δημαρχείου επί της οδού Λιοσίων 22. Η πολιορκία του 6ου ορόφου, εκεί όπου στεγάζεται το γραφείο του δημάρχου Γιώργου Καμίνη είχε αποτέλεσμα καθώς πραγματοποιήθηκε η πολυπόθητη συνάντηση.

Ο τοπικός άρχοντας διαβεβαίωσε τους συμβασιούχους ότι θα παρέμβει στο υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα τους ενώ τους κάλεσε να δώσουν τέλος στη κατάληψη της Κοτζιάς. Πρόταση που απορρίφθηκε.
Μετά το τέλος της συνάντησης οι συμβασιούχοι αποχώρησαν από τη Λιοσίων και μετέβησαν στο δημαρχείο της Αθηνάς.

Αυτή την ώρα βρίσκονται συγκεντρωμένοι στη πλατεία Κοτζιά προκειμένου να αποφασίσουν τη περαιτέρω στάση τους.

Η στιγμή της κατάληψης

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση, μια ομάδα περίπου 20 συμβασιούχων αποχώρησε λίγο μετά τις 11 το πρωί από το δημαρχείο της πλατείας Κοτζιά για το δημαρχιακό μέγαρο επί της Λιοσίων 22.

Εκεί, επιχείρησαν να εισέλθουν και να καταλάβουν το χώρο, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα καθώς οι φύλακες του δημαρχείου κατέβασαν τα ρολά.

Προς στιγμή απειλήθηκαν επεισόδια, ωστόσο αυτά απεφεύχθησαν ενώ κάποιοι κατάφεραν και εισέβαλαν στο χώρο σπάζοντας μια τζαμαρία!

Επί τόπου κατέφτασε μια διμοιρία των ΜΑΤ ενώ οι εισβολείς βρίσκονται στον 6ο όροφο εκεί όπου βρίσκεται το γραφείο του δημάρχου, αξιώνοντας μια συνάντηση με τον Γιώργο Καμίνη ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αρνείται να τους δεχτεί.

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Λιοσίων.