ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Νέες αεροπορικές συνδέσεις με Τουρκία, Σερβία και Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Νέες αεροπορικές συνδέσεις με Τουρκία, Σερβία και Αθήνα

Επεκτείνονται οι αεροπορικές συνδέσεις της Θεσσαλονίκης από το αεροδρόμιο Μακεδονία με νέους προορισμούς.

Από την 1η Μαΐου πλήρης θα είναι η σύνδεση της πόλης της Θεσσαλονίκης με όλους τους προορισμούς του αεροπορικού μεταφορέα Turkish Airlines μέσω της δεύτερης καθημερινής πτήσης της εταιρείας από το Αεροδρόμιο Μακεδονία.

Επίσης, μία νέα αεροπορική σύνδεση αποκτά η Θεσσαλονίκη με την πόλη του Βελιγραδίου με δύο καθημερινές πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας Air Serbia.

Ήδη, από την 1η Απριλίου με νέες πτήσεις χαμηλού κόστους το Αεροδρόμιο Μακεδονία συνδέεται με την Αθήνα και άλλους σημαντικούς προορισμούς μέσω της εταιρείας Ryanair.

Την ικανοποίησή του για την επέκταση των αεροπορικών συνδέσεων της Θεσσαλονίκης με νέους προορισμούς εξέφρασε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας, απευθύνοντας χαιρετισμό στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης.

Τονίζοντας χαρακτηριστικά ο κ. Πέγκας: «Οι συστηματικές προσπάθειες του Δήμου για την ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης της πόλης φέρνει αποτελέσματα. Η ενιαία στρατηγική που εφαρμόζουμε στον τομέα του Τουρισμού έχει ως αποτέλεσμα αφενός την αύξηση της κινητικότητας στην πόλη και αφετέρου τον εμπλουτισμό των επιλογών για τον δημότη της Θεσσαλονίκης και τον επισκέπτη της πόλης με τους περισσότερους προορισμούς που είχε στη διάθεσή του ποτέ. Η ανάπτυξη του τουρισμού αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή και εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα της παρούσας διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης και για τον λόγο αυτό εφαρμόσαμε για πρώτη φορά ενιαία πολιτική για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης επενδύοντας στην ουσιαστική συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Ο κ. Πέγκας διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα είναι αρωγός στις προσπάθειες τόνωσης των τουριστικών γραφείων της πόλης, θέτοντας μεταξύ άλλων προς συζήτηση:

 την φιλοξενία των τουριστικών γραφείων στον μεγάλο δικτυακό τόπο που θα δημιουργηθεί για πρώτη φορά με στόχο την προώθηση του τουρισμού της Θεσσαλονίκης στον οποίο θα προβάλλονται όλες οι πληροφορίες για τον επισκέπτη της πόλης σχετικά με τα τουριστικά αξιοθέατα, τα μνημεία, τα σημεία ενδιαφέροντος, καθώς επίσης το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων.
 την διενέργεια εκπαιδευτικών προγραμμάτων προς τους τουριστικούς πράκτορες για την υιοθέτηση σύγχρονων πρακτικών.
 την ανάπτυξη συνεργασιών όλων των εμπλεκόμενων φορέων στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού
 την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών καλών πρακτικών με αντίστοιχες ενώσεις του εξωτερικού και ειδικότερα χωρών της Ε.Ε.

Διαβάστε επίσης: Νάουσα: Ταυτοποίηση πέντε δραστών για κλοπές επιχειρήσεων