ΕΛΛΑΔΑ

Συστηματικοί έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία

Συστηματικοί έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία
Η απελευθέρωση δημόσιων χώρων και ο αγώνας ενάντια στην αντικανονική στάθμευση...

Η απελευθέρωση δημόσιων χώρων και ο αγώνας ενάντια στην αντικανονική στάθμευση και το παραεμπόριο, αποτελούν προτεραιότητα της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία από την αρχή του 2011 πραγματοποιεί συστηματικούς ελέγχους.

Συγκεκριμένα, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011, πραγματοποιήθηκαν 947 εκθέσεις ελέγχου για παράνομη τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και ηχορύπανση και υποβλήθηκαν 378 μηνύσεις προς τον Εισαγγελέα.

Επίσης, έγιναν 1.929 εκθέσεις ελέγχου καπνίσματος και υπήρξαν 200 βεβαιώσεις παραβάσεων, καθώς και 647 εκθέσεις ελέγχου για τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων. Σε ότι αφορά στο παράνομο εμπόριο, με συντονισμένες ενέργειες του ΣΔΟΕ, της Δημοτικής Αστυνομίας και της ΕΛ.ΑΣ εντοπίστηκαν εννέα μεγάλες αποθήκες στο κέντρο της πόλης, όπου πραγματοποιήθηκαν 6.099 κατασχέσεις.

Στον τομέα ελέγχου της στάθμευσης, η Δημοτική Αστυνομία έκοψε συνολικά 191.692 κλήσεις εκ των οποίων οι 80.337 ήταν για αντικανονική στάθμευση και οι υπόλοιπες για παραβάσεις της ελεγχόμενης στάθμευσης. Σε συνεργασία τέλος με την διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου σημάνθηκαν και περισυλλέχθηκαν περίπου 1.000 εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα από τους δρόμους της Αθήνας.