ΕΛΛΑΔΑ

Σε κακούργημα μετατράπηκε η κατηγορία για το δυστύχημα στο λούνα-παρκ

Σε κακούργημα μετατράπηκε η κατηγορία για το δυστύχημα στο λούνα-παρκ

Σε μετατροπή της κατηγορίας από πλημμέλημα σε κακούργημα στην υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος στο λούνα-παρκ του Ελληνικού οδηγήθηκαν οι ανακριτικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες έπειτα από νέα στοιχεία που εισήλθαν στη δικογραφία, η αρχική κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο καθώς και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από πρόκληση απλών σωματικών βλαβών που ήταν η αρχική κατηγορία.

Οι κατηγορούμενοι πλέον καλούνται να αντικρούσουν την ερχόμενη Παρασκευή, αυτή την κατηγορία η οποία διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Στα νέα στοιχεία συμπεριλαμβάνεται η κατάθεση του αστυνομικού στην οποία στηρίχθηκε η ανακρίτρια Ιωσηφίνα Βιοπούλου για την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου στην υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος στο Λούνα Πάρκ στο Ελληνικό, όπου έχασε τη ζωή του το 13 χρόνο αγόρι.

«Η πισίνα ήταν πολύ κοντά στο δρόμο και άνετα τα παιδιά όπως έπαιζαν μέσα στον φουσκωτό κύλινδρο μπορούσαν να βρεθούν έξω από την πισίνα, μέσα στον δρόμο και χωρίς να φυσήξει αέρας. Γενικά στην περιοχή δεν φύσαγε αέρας. Σχοινιά δεν είδαμε όσον αφορά την πισίνα. Γενικά μου έδινε μια εικόνα προχειροδουλειάς, λόγω απορριμμάτων και μπαζών. Δεν υπήρχε περίφραξη. Όλο το σκηνικό ήταν να το στήσουμε προσωρινά στα γρήγορα και χωρίς οργάνωση. Δεν μου έδινε την εντύπωση ασφαλούς χώρου ψυχαγωγίας».

Εντωμεταξύ στην κατάθεσή του ο πατριός του 13χρονου αγοριού που βρήκε τραγικό θάνατο, αποδίδει το δυστύχημα στον υπεύθυνο του χώρου καθώς όπως φέρεται να καταθέτει ενώπιον των αστυνομικών αρχών, δεν είχαν ληφθεί μέτρα ασφαλείας και η μπάλα δεν ήταν δεμένη στο έδαφος όπως προβλέπεται από τους κανόνες ασφαλείας.

«Αρχικά βγάλαμε την κόρη μου η οποία δεν μου μιλούσε. Ήταν αναίσθητη. Μετά όμως άνοιξε τα μάτια της. Τότε την έδωσα σε έναν κύριο και η γυναίκα μου τράβηξε έξω από την μπάλα τον γιο μου. Μόλις τον βγάλαμε έξω ένας κύριος έκανε τεχνητή αναπνοή χωρίς όμως αποτέλεσμα».

Η κατάσταση της 9χρονης που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας φαίνεται να σταθεροποιείται.

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος και οργή για τον χαμό του 13χρονου στο λούνα-παρκ

Τι κατέθεσαν αυτόπτες μάρτυρες για την τραγωδία στο λούνα παρκ

«Ανύπαρκτοι» οι έλεγχοι σε παιδότοπους και λούνα παρκ