ΕΛΛΑΔΑ

Ο… εφιάλτης της παιδικής χαράς! (photos+video)

Ο… εφιάλτης της παιδικής χαράς! (photos+video)

Η απίστευτη αδιαφορία των δημοτικών αρχών προκαλεί την οργή των πολιτών – Τρέχουν προεκλογικά για να τις φτιάξουν με μπαλώματα, όταν τα βράδια... μετατρέπονται σε στέκια οργίων και χρήσης ναρκωτικών

Η εγκατάλειψη των δημοτικών παιδικών χαρών είναι ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι δήμοι σε όλη την Ελλάδα. Η αδιαφορία των αρχών είναι τουλάχιστον εξοργιστική και λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, τρέχουν να τις φτιάξουν με διάφορα... μπαλώματα και άλλα μικρά πρόχειρα τεχνάσματα, με σκοπό να βάλουν σε τάξη τα... ασυμμάζευτα.

Στο επιτόπιο ρεπορτάζ που πραγματοποίησε το Newsbomb φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι περισσότεροι εκ των δημοτικών «αρχόντων» αδιαφορούν πλήρως για την συντήρηση τους, ενώ ακόμα και για την κατασκευή τους δεν ακολουθούν τους ενδεδειγμένους κανόνες, ούτε παίρνουν άδεια από τους αρμόδιους φορείς πιστοποίησης. Αξίζει να σημειώσουμε πως αμέσως μετά την κατάργηση του ΕΛΟΤ, οι έλεγχοι και οι επιθεωρήσεις έχουν δοθεί σε ιδιωτικές εταιρίες, ενώ για να γίνουν έλεγχοι πρέπει να ακολουθηθεί η χρονοβόρα διαδικασία των καταγγελιών.

Οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός του Newsbomb σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι άθλιες. Οι καταγγελίες του κόσμου εξοργιστικές. Όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες η σκουριά έχει καλύψει το χρώμα σε τσουλήθρες και κούνιες, οι μοκέτες έχουν φουσκώσει, ενώ σε άλλες παιδικές χαρές δεν υπάρχουν καν.

DSC 5910

Σπασμένα ξύλα, ετοιμόρροπες και σπασμένες κούνιες, τσιμεντόλιθοι σε τραμπάλες και κομμένα σίδερα κάνουν τους γονείς να ανησυχούν για την υγεία των παιδιών τους και εμάς να αναρωτιόμαστε, που είναι οι αρμόδιοι φορείς; Δεν σκέφτονται πως στην θέση αυτών των παιδιών μπορεί να έπαιζαν και να κινδύνευαν τα δικά τους;

Μιλώντας στο Newsbomb.gr πολλοί ήταν οι γονείς που τόνισαν πως οι παιδικές χαρές είναι επικίνδυνες όμως δεν έχουν άλλη επιλογή από το να πάνε τα παιδιά τους, έχοντας συνέχεια την προσοχή στραμμένη επάνω τους. Επίσης, ανέφεραν πως τις τελευταίες μέρες οι δημοτικές αρχές «τρέχουν» να φτιάξουν ότι μπορούν λόγω προεκλογικής περιόδου.

Βροχή οι καταγγελίες του κόσμου

Χαρακτηριστική περίπτωση η κυρία Χ. Τ. της οποίας ο γιός τραυματίστηκε πριν από μερικές ημέρες πέφτοντας από τσουλήθρα μέσα σε μια λακκούβα. Το περιστατικό έγινε σε παιδική χαρά που βρίσκεται μέσα στο δημοτικό στάδιο Σπάτων.

Η μητέρα έτρεξε στο δήμο να διαμαρτυρηθεί και να δει ποιος είναι υπεύθυνος αλλά μάταια... την παρέπεμπαν από τον ένα στον άλλον.

Η κυρία Χ.Τ μίλησε στο Newsbomb και έστειλε και φωτογραφίες από την τσουλήθρα, την οποία λίγες μέρες αργότερα την... μπάλωσαν! Οι υπεύθυνοι του δήμου είχαν την φαεινή ιδέα να σκεπάσουν την λακκούβα με ένα κομμάτι ξύλο!

IMG 1155

« Θέλω να καταγγείλω την αδιαφορία του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος καθώς κ παντός υπεύθυνου για την τραγική κατάσταση της παιδικής χαράς εντός του γηπέδου Σπάτων. Έχουμε επανειλημμένα κ εγώ κ άλλες μητέρες, ενοχλήσει τους υπευθύνους κύριο Λεδάκη και κύριο Πουλάκη, οι όποιοι ρίχνουν τις ευθύνες μια ο ένας στον άλλον κ μια στο Δήμο. Η παιδική χαρά είναι επικίνδυνη για τα μικρά παιδιά κ μάλιστα ο γιος μου προ δυο μηνών τραυματίστηκε από πτώση σε μεγάλη τρύπα στη τσουλήθρα», ήταν η καταγγελία της μητέρας του άτυχου παιδιού.

photo-21

Ακόμα μία καταγγελία έκανε στο Newsbomb η κυρία Λ.Μ από τον Βόλο, η οποία αναφέρεται στο πάρκο του Ελικοδρομείου, τονίζοντας πως ένας πανέμορφος χώρος έχει γίνει... στέκι, αλλοδαπών και αδέσποτων:

«Στον Βόλο στην περιοχή της Ν. Ιωνίας υπάρχει μια παιδική χαρά στο πάρκο του Ελικοδρόμιου που κανένας νοήμων γονιός δεν αφήνει τα παιδιά του να παίξουν. Εκτός από το γεγονός ότι οι κούνιες είναι διαλυμένες και έχει σπάσει η λαμαρίνα της τσουλήθρας στο κάτω μέρος και λείπει ολόκληρο κομμάτι (τρομερά επικίνδυνο για τα παιδιά)», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Έχει στρωμένη άμμο για να παίζουν τα μικρά με τα κουβαδάκια τους η οποία όμως είναι αναμεμειγμένη με ακαθαρσίες σκύλων γιατί δεν υπάρχει περίφραξη στον χώρο. Επίσης, τα αδέσποτα τρομάζουν μικρούς και μεγάλους. Η καθαριότητα του χώρου είναι ανύπαρκτη και παγκάκια για τους γονείς πλέον δεν υπάρχουν.

Οι μόνοι επισκέπτες αυτού του χώρου είναι κάποιοι αλλοδαποί που και αυτοί πλέον αραιώνουν. Να σημειώσω δε, πως ο φωτισμός είναι ελάχιστος και πως ότι χαλάει δεν το επισκευάζουμε άπλα το αφαιρούμε!!!!! Είναι κρίμα ένας τόσο όμορφος χώρος να μαραζώνει και να θέτει σε κίνδυνο μικρά παιδιά».

Το newsbomb.gr ανοίγει τον φάκελο των δημοτικών παιδικών χαρών και ζητά από τους πολίτες να στείλουν φωτογραφίες στο mail : nbnews1@gmail.com

Διαβάστε επίσης:

Σαρωτικοί έλεγχοι σε παιδότοπους και παιδικές χαρές

Όταν οι παιδικές χαρές σκορπούν... τρόμο!

Θρήνος στην κηδεία του 13χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ

Τι κατέθεσαν αυτόπτες μάρτυρες για την τραγωδία στο λούνα παρκ

«Ανύπαρκτοι» οι έλεγχοι σε παιδότοπους και λούνα παρκ