ΕΛΛΑΔΑ

Αποχωρούν τα ΜΑΤ από την Κερατέα-Προς εξομάλυνση η κατάσταση

Αποχωρούν τα ΜΑΤ από την Κερατέα-Προς εξομάλυνση η κατάσταση
Μετά από τουλάχιστον 125 ημέρες στα οδοφράγματα, οι δυνάμεις των ΜΑΤ...

Μετά από τουλάχιστον 125 ημέρες στα οδοφράγματα, οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποχωρούν από τη περιοχή της Κερατέας εντός, ίσως, της ημέρας, ανοίγουν τα μπλόκα, έπειτα και από την επιτυχή συνάντηση που είχαν νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, με τον μητροπολίτη Μεσογέας και Λαυρεωτικής, Νικόλαο, και τον δήμαρχο Λαυρεωτικής, Κ. Λεβαντή.

Σύμφωνα με όσα συμφωνήθηκαν στη συνάντηση, τα μηχανήματα για τη δημιουργία ΧΥΤΥ θα παραμείνουν στην περιοχή με ευθύνη του δημάρχου και της δημοτικής αρχής, η οποία θα υποβάλλει πρόταση στην πολιτεία, για να αποφασισθεί τι θα γίνει στη συνέχεια.


Εν αναμονή των δηλώσεων του κ. Παπουτσή, φαίνεται πως η κατάσταση εξομαλύνεται.

Ανακούφιση από την αστυνομία

Για την τελευταία αυτή εξέλιξη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Με ανακούφιση η αστυνομική οικογένεια, αλλά και η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, πληροφορείται ότι επεκράτησε η λογική στο «μέτωπο της Κερατέας» και αποδεσμεύονται οι αστυνομικές δυνάμεις μετά τη σημερινή συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαο και τον δήμαρχο Λαυρεωτικής Κώστα Λεβαντή.

Έπρεπε, δυστυχώς, να προηγηθεί η απαράδεκτη κατάσταση της ανομίας και των σοβαρών απρόκλητων επιθέσεων εις βάρος της Ελληνικής Αστυνομίας, με αφορμή την προγραμματισμένη, προ πολλών ετών, κατασκευή ενός περιβαλλοντικού έργου για την ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου Αττικής, για να ακουστούν οι νηφάλιες φωνές για την αναγκαιότητα του διαλόγου, των περιφρουρημένων ειρηνικών διαμαρτυριών και την απεμπλοκή των αστυνομικών δυνάμεων από τη διένεξη της τοπικής κοινωνίας με την Πολιτεία.

Από την πρώτη στιγμή το συνδικαλιστικό μας κίνημα είχε καυτηριάσει την μέχρι παρεξήγησης ανυποχώρητη στάση των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών, αλλά και την αδιαλλαξία ακραίων φωνών και συμπεριφορών, που είχαν αναγάγει τις μολότοφ ούτε λίγο ούτε πολύ, σε ένα «φυσιολογικό» μέσο αντίστασης και διεκδίκησης των όποιων αιτημάτων της τοπικής κοινωνίας!

Ελπίζουμε, έστω τώρα, μετά και τη σημερινή συνάντηση στο Yπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η συντεταγμένη πολιτεία να παρέμβει καθοριστικά ώστε να μη βιώσουμε ξανά το πολεμικό θέατρο του παραλόγου που λίγο έλλειψε να κοστίσει και ανθρώπινες ζωές.

(…)Εξάλλου το «πρόβλημα της Κερατέας» είχαμε τονίσει ευθύς εξαρχής ότι δεν είναι αστυνομικό, πόσω μάλλον ενδοαστυνομικό, όπως πήγε να εξελιχθεί τις τελευταίες ημέρες.