ΕΛΛΑΔΑ

Αρχιφύλακας πωλούσε λουλούδια σε πίστες και πανηγύρια

Αρχιφύλακας πωλούσε λουλούδια σε πίστες και πανηγύρια

Έναν 46χρονο αρχιφύλακα συνέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων στην περιοχή της Αταλάντης στη Φθιώτιδα, για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία είχε συστήσει με τη σύζυγό του επιχείρηση με την οποία αναλάμβανε την πώληση λουλουδιών σε εκδηλώσεις συλλόγων, πανηγύρια και σε κέντρα διασκέδασης, σε διάφορες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, αποκομίζοντας υψηλά κέρδη.

Μάλιστα, στη δραστηριότητα αυτή απασχολούσε παράνομα αλλοδαπές γυναίκες, χωρίς τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Συνελήφθησαν επίσης, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, με την αυτόφωρη διαδικασία, πέντε ιδιώτες για, κατά περίπτωση, φορολογικές και υγειονομικές παραβάσεις, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Ο αρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Στους ιδιώτες συλληφθέντες περιλαμβάνεται η σύζυγος του αστυνομικού, μια 36χρονη υπήκοος Σερβίας, μια 48χρονη ιδιοκτήτρια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο 57χρονος σύζυγός της, προσωρινά υπεύθυνος αυτού, καθώς και ένας ακόμα 58χρονος, ιδιοκτήτης καταστήματος στην ίδια περιοχή της Φθιώτιδας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι αστυνομικοί, τα ξημερώματα της Κυριακής, εντόπισαν τον 46χρονο αστυνομικό και τη σύζυγό του, αφού είχαν μόλις διαθέσει προς πώληση λουλούδια, σε εκδήλωση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε τοπικό διαμέρισμα Δήμου της Φθιώτιδας. Είχαν κάνει μάλιστα το ίδιο σύμφωνα με την αστυνομία και το προηγούμενο βράδυ σε εορταστική εκδήλωση παρακείμενου καταστήματος.

Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στα δύο καταστήματα διαπιστώθηκε ότι το ένα λειτουργούσε χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο άδεια, ενώ το άλλο με τροποποίηση των όρων και προϋποθέσεων λειτουργίας του.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας.

Διαβάστε επίσης:

Ηλεία: Συνελήφθη ένας ακόμα από τους δραπέτες