ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα με λιακάδα

Πάσχα με λιακάδα
Με ήλιο θα σουβλίσουν οι Έλληνες τον οβελία την Κυριακή του Πάσχα...

Με ήλιο θα σουβλίσουν οι Έλληνες τον οβελία την Κυριακή του Πάσχα και με μικρή συννεφιά θα επιστρέψουν στα αστικά κέντρα.

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός σήμερα Μεγάλο Σάββατο με αρκετή ηλιοφάνεια, ενώ στα ορεινά της κεντρικής και της βόρειας χώρας θα βρέξει τοπικά. Οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενίσουν και δεν πρόκειται να ξεπεράσουν στα πελάγη τα 5 με 6 ενώ η θερμοκρασία θα φθάσει στα ηπειρωτικά το μεσημέρι τους 20-24 βαθμούς Κελσίου.

Σούβλισμα του οβελία με λιακάδα!

Ο ήλιος, οι ασθενείς άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία είναι τα «υλικά» που θα νοστιμέψουν τη «συνταγή» για το σούβλισμα του οβελία. Συγκεκριμένα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας την Κυριακή του Πάσχα. Λίγες νεφώσεις μόνο θα σημειωθούν στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία που το απόγευμα θα αυξηθούν, ενώ στις ορεινές κυρίως περιοχές δεν αποκλείεται να βρέξει. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ασθενείς. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από στην ανατολική Ελλάδα από 18 έως 20 βαθμούς και στη δυτική από 21 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Επιστροφή με καλό καιρό

Με καλό καιρό θα γίνει η επιστροφή των εκδρομέων, τη Μεγάλη Δευτέρα, καθώς το σκηνικό θα «ντύσουν» ο ήλιος και οι ασθενείς άνεμοι, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο να βρέξει από το απόγευμα στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5, ενισχυμένοι βαθμιαία στα νοτιά στα 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα αγγίξει το μεσημέρι τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Αραιές νεφώσεις θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας την Τρίτη του Πάσχα, ενώ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα νοτιοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στα νότια.