ΕΛΛΑΔΑ

Η ΔΕΗ απειλεί με διακοπές ρεύματος για το χαράτσι

Η ΔΕΗ απειλεί με διακοπές ρεύματος για το χαράτσι

Θύελλα αντιδράσεων φαίνεται πως έχει προκαλέσει το σκληρό πρόσωπο που δείχνει η ΔΕΗ σε όσους καταναλωτές δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι.

Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών και αναγνωστών του Newsbomb φθάνουν στο σπίτι τους ειδοποιητήρια διακοπής ρεύματος παρόλο που έχουν καταβάλει την αξία του ρεύματος. Μάλιστα, στις καταγγελίες γίνεται λόγος για μία παράνομη απειλή, καθώς η Επιχείρηση Ηλεκτρισμού δεν έχει το δικαίωμα να διακόψει την παροχή ρεύματος, στην περίπτωση που κάποιος καταναλωτής δεν έχει προχωρήσει στην πληρωμή του χαρατσιού.

Ακολουθεί μια επιστολή που έστειλε μια καταναλώτρια στην ΔΕΗ:

«Νέα Σμύρνη 18/6/2014
Προς : ΔΕΗ Α.Ε
Από : Ε.Σ.

Αξιότιμοι κύριοι,

Σκοπός αυτής της επικοινωνίας είναι να πληροφορηθώ το λόγο για τον οποίο η ΔΕΗ αναγράφει στον πρόσφατο λογαριασμό (λήξη 23/06/2014), ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.

Γνωρίζω ότι υπάρχει οφειλή 678,30€ η οποία προέρχεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ απο την ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ποσών για το ΧΑΡΑΤΣΙ !

Οι οφειλή αυτή ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ σε μη εξόφληση χρεώσεων κατανάλωσης ρεύματος, (η οποία καταβάλλεται – και θα συνεχίσει να καταβάλλεται - ΚΑΝΟΝΙΚΑ σε κάθε λογαριασμό).

Το συγκεκριμένο ακίνητο κατοικείται απο τη μητέρα μου, Α.Σ. συνταξιούχο ετών 81, και ανήκει στο συζυγό μου κο Δ.Φ, ο οποίος είναι ΑΝΕΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 2010!
Γνωρίζω ότι οι οφειλές που προέρχονται απο ΧΑΡΑΤΣΙΑ μεταβιβάζονται στην αρμόδια ΔΟΥ, και η ΔΕΗ δεν έχει το δικαίωμα να διακόψει το ρεύμα για οφειλή απο ΧΑΡΑΤΣΙ!

Εκτιμώ ότι η ΔΕΗ θα δείξει και πάλι το.... "ΚΟΙΚΩΝΙΚΟ της ΠΡΟΣΩΠΟ" και δεν θα προχωρήσει στην πραγματοποίηση της ΑΠΕΙΛΗΣ της, ΤΙΜΩΡΩΝΤΑΣ μία γυναίκα συνταξιούχο 81 ετών, επειδή ο ΑΝΕΡΓΟΣ ιδιοκτήτης & γαμπρός της, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΠΟΣΟ πληρωμής του ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ!

Η συγκεκριμένη επιστολή έχει αποσταλεί και μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας www.dei.gr

Σας ευχαριστώ» {sic}

Διαβάστε επίσης:

Στις 18 Δεκεμβρίου η τελική απόφαση για το χαράτσι στη ΔΕΗ