ΕΛΛΑΔΑ

ΓΣΕΕ: Συνεδριάζει για τους απεργούς της ΔΕΗ

ΓΣΕΕ: Συνεδριάζει για τους απεργούς της ΔΕΗ

Για τη Δευτέρα (7/7) στις 12:00 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΓΣΕΕ, προκειμένου να εξετάσει τις νομικές και συνδικαλιστικές δυνατότητες κάλυψης των απεργών της ΔΕΗ.

Πρώτη επιλογή της θα πρέπει να θεωρείται η κήρυξη απεργίας από τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα, με διαφορετικό ωστόσο διεκδικητικό πλαίσιο, το οποίο θα καλύπτει και τους εργαζομένους στην επιχείρηση.

Σημειώνεται ότι η ΓΣΕΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «κακοποίηση των δημοκρατικών θεσμών», μετά την απόφαση που έλαβε για πολιτική επιστράτευση των απεργών και επίταξη των υπηρεσιών.

Ενδεικτική, μάλιστα, των προθέσεων των συνδικάτων είναι η επισήμανση της Συνομοσπονδίας Εργατών ότι το συνδικαλιστικό κίνημα θα λάβει κάθε νομικό ή άλλο μέσο για τη στήριξη των εργαζομένων στη ΔΕΗ…

Την ίδια ώρα εξάλλου, οι προσκείμενοι στη ΝΔ συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, ζήτησαν την παρέμβαση του πρόεδρου της Δημοκρατίας υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά ότι το οικονομικό και κοινωνικό έλλειμμα ακολουθείται πλέον από έλλειμμα δημοκρατίας…

Διαβάστε ακόμα:

Τέλος η απεργία της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ