ΕΛΛΑΔΑ

Προσαγωγές για τον φονικό εμπρησμό στη Marfin

Προσαγωγές για τον φονικό εμπρησμό στη Marfin
Τέσσερις οι προσαγωγές για τον φονικό εμπρησμό-Το απόγευμα προσήχθη ένα ακόμη άτομο..

Ένα ακόμη άτομο προσήχθη το απόγευμα στη ΓΑΔΑ για τον φονικό εμπρησμό στο υποκατάστημα της Marfin στις 5 Μαΐου 2010 και ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψη των δραστών.

Πρόκειται για έναν 27χρονο ομογενή από το Καζακστάν, ο οποίος φέρεται να συμμετειχε στην ομάδα, που εμπλέκεται στην επίθεση στο βιβλιοπωλείο "Ιανός".

Οι υπόλοιποι προσαχθέντες, οι οποίοι είναι ηλικίας 36, 21 και 32 ετών και κινούνται στον αντεξουσιαστικό χώρο, την τραγική αυτή ημέρα, είχαν χωριστεί σε δύο ομάδες. Η μία ομάδα, στην οποία άνηκαν οι δύο από τους προσαχθέντες, είχε οργανώσει την επίθεση στη Marfin, ενώ η άλλη πήρε μέρος στον εμπρησμό του βιβλιοπωλείου.

Συνολικά έχουν προσαχθεί τέσσερις ύποπτοι, ενώ υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία για πέντε συνολικά άτομα.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως σε βάρος του 36χρονου(σ.σ της πρώτης ομάδας) είχε σχηματιστεί και στο παρελθόν δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή.

Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή τους έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών που προήλθαν τόσο από μαρτυρίες ανθρώπων, όσο και από ενδελεχή εξέταση φωτογραφικού και ψηφιακού υλικού (βίντεο). Επίσης αναζητείται ένα νεαρό άτομο, όπως και μια γυναίκα τα στοιχεία της οποίας, ωστόσο δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Αστυνομικοί πραγματοποιούν έρευνες στις κατοικίες των υπόπτων στο κέντρο της Αθήνας για τον εντοπισμό ενοχοποιητικών στοιχείων.

Ο εμπρησμός της Marfin στη Σταδίου τον περασμένο Μάιο κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου, είχε συνταράξει το πανελλήνιο, καθώς από τις φλόγες είχαν βρει φρικτό θάνατο τρεις υπάλληλοι της τράπεζας ανάμεσά τους και μια έγκυος.