ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο στον Προφήτη Ηλία

Κρήτη: Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο στον Προφήτη Ηλία

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί στην περιοχή του Προφήτη Ηλία και έχει κάψει εκατοντάδες στρέμματα δασικών, χορτολιβαδικών αλλά και γεωργικών εκτάσεων.

Το πύρινο μέτωπο, έχει ήδη καταστρέψει 100 στρέμματα δασικής έκτασης, 300 στρέμματα χορτολιβαδικής και 200 στρέμματα γεωργικής έκτασης.

Στο σημείο παραμένει και επιχειρεί ισχυρή πυροσβεστική δύναμη αποτελούμενη από 32 άνδρες, 13 οχήματα, καθώς και 2 πεζοπόρα τμήματα, ενώ το πυροσβεστικό ελικόπτερο συνέδραμε πραγματοποιώντας ρίψεις μέχρι αργά το απόγευμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρήθηκε η κατάσβεση της φωτιάς ήταν οι πλέον δυσμενείς.

Στην περιοχή υπήρξε πρόβλημα με τους κρούνους με αποτέλεσμα οι πυροσβέστες να βρίσκουν πρόσθετα εμπόδια, πέρα από τους ανέμους και το δύσβατο της περιοχής, στην αναμέτρησή τους με τις φλόγες.

Επίσης, η θάλασσα βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού του ελικοπτέρου με νερό.

Όμως παρόλα αυτά, και τα δύο μέτωπα πυρκαγιάς αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία και οι καταστροφές ήταν οι ελάχιστες δυνατές, δεδομένου των συνθηκών.

Πηγή: flashnews.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Υπό έλεγχο η φωτιά στον Βραχόκηπο - Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά κοντά στο φράγμα της Θέρμης

Κρήτη: Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στον Προφήτη Ηλία (pics&vid)

Ηγουμενίτσα: Πυρκαγιά ξέσπασε κοντά σε σπίτια στην Πλαταριά Θεσπρωτίας

Κρήτη: Φωτιά στον Προφήτη Ηλία - Συναγερμός στην Πυροσβεστική