ΕΛΛΑΔΑ

Καλοκαίρι στη μισή χώρα, φθινόπωρο στην υπόλοιπη

Καλοκαίρι στη μισή χώρα, φθινόπωρο στην υπόλοιπη

Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι θα «ντύσουν» το σκηνικό του καιρού

-Έρχεται καύσωνας σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Newsbomb ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός

Με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι έκανε ποδαρικό ο Αύγουστος, ωστόσο από βδομάδα έρχεται καύσωνας.

Σύμφωνα τα όσα δήλωσε στο Newsbomb.gr ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός, για σήμερα, Σάββατο, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλάζι. Μέχρι το βράδυ τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα κινηθούν ανατολικότερα και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και καλοκαιρία, με ανέμους να μην ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ.

Την Κυριακή, σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε ολόκληρη τη χώρα με σποραδικές βροχές και μπόρες να περιορίζονται μόνο και μάλιστα με πιθανότητα στα βουνά της βόρειας χώρας. Οι βοριάδες θα φθάσουν και πάλι στα 5 με 6 μποφόρ στα νότια πελάγη, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο, με τον υδράργυρο να αγγίζει ακόμα και τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος, ζεστή προβλέπεται να είναι η επόμενη εβδομάδα με τον υδράργυρο να κυμαίνεται ως προς τις μέγιστες τιμές στους 35-37 βαθμούς Κελσίου, ενώ βροχές και μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα θα απασχολήσουν περισσότερο την Ήπειρο και τη Μακεδονία.